CHARLENE WITTSTOCK

Upoznajte ženu koju ženi princ Albert II. od Monaka

01.07.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Sad kad su princ William i Kate Middleton već mladenci s pristojnim stažem, publika željna kraljevskih ceremonija može odahnuti: danas se ženi princ Alberta II. od Monaka

Trodnevno slavlje koje će stajati 65 milijuna dolarapočinje danas u Monaku građanskom ceremonijom sklapanja braka koja će se održati u kneževoj palači i prenositi na velikim ekranima na trgu ispred palače.

Princ Albert II.
ženi južnoafričku olimpijsku plivačicu Charlene Wittstock. Crkveno vjenčanje će se održati u subotu i vjeruje se kako će biti jedan od najvećih događaja u Monaku od 1956. kada se Albertova majka filmska zvijezda Grace Kelly udala za princa Rainera.
No prije svadbenih zvona, evo što biste trebali znati o kraljevskoj nevjesti:

1. Ona je bivša olimpijska plivačica. Wittstock je nastupala za reprezentaciju Južne Afrike na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, gdje se natjecala u disciplini 4 x 100 m mješovito. Tim je osvojio peto mjesto.

2. Princa Alberta je upoznala 2000. Par se upoznao kad je Wittstock došla u Monaco na natjecanje, a službeno su kao par debitirali šest godina kasnije na ceremoniji otvaranja u Zimskih olimpijskih igara u Torinu. Ona je navodno od 2007. kad je prekinula s plivačkim treninzima cijelo vrijeme neslužbeno živjela u Monaku.

3. Ide stopama Grace Kelly. Vjenčanje Alberta i Wittstock prvi je brak suverena te bogate kneževine otkako je 1956. Albertov otac princ Rainier III. oženio Kelly.

Na svoj će veliki dan nositi Armanijevu vjenčanicu

4. Ona je žena koja zaključuje knežev dugogodišnji momački status. Vladavina njegova oca bila definirana brakom s princezom Grace, a Albert je bio poznat po svom statusu neženje do te mjere da je parlament Monaka 2002. promijenio ustav kako bi se omogućilo da sinovi jedne od njegovih sestara sjednu na prijestolje ako Albert nikad ne bude imao nasljednika. On je izvanbračni otac djevojčice i dječaka, ali oni ne mogu pretendirati na prijestolje

5. Ona radi na svom francuskom. 'Francuski je jezik vjerojatno jedan od najljepših u svijetu. Govorim slabo, mogu pratiti razgovore, ali trebam još učiti', rekla je Wittstock u intervjuu za časopis Madam Figaro objavljenom u svibnju.

6. Prešla je na katolicizam. Wittstock je odgajana u protestantskoj vjeri, ali je, pripremajući se za vjenčanje, prešla na katoličku vjeru, koja je u Monaku službena religija. 'Gospođica Charlene Wittstock, koja ispovijeda kršćansku vjeru, ušla je slobodnim i osobnim izborom u puno zajedništvo s Katoličkom crkvom', objavila je Palača u travnju.

7. Na svoj će veliki dan nositi Armanijevu vjenčanicu. Giorgio Armani izvijestio je novinare u siječnju da dizajnira vjenčanicu za Wittstock.

8. Uskoro želi imati djecu. 'Volim djecu', rekla je za jedne francuske novine u lipnju. 'Planiramo obitelj i nadamo se da ćemo imati dijete uskoro.'