UA Flow Velociti Wind

Under Armour otkriva svoje najbrže tenisice za trčanje do sada

06.04.2021 u 13:25

Bionic
Reading

Testirane na preko 17.500 km, tenisice UA Flow Velociti Wind predstavljaju najnovije poglavlje u trkačkim inovacijama s posebnim dizajnom i all-in-one cushioning sustavom (sustavom ublaživanja udaraca) koji eliminira gumeni potplat

Što je to ‘flow’ stanje? To je onaj osjećaj koji imate kad možete trčati kilometrima. Onaj osjećaj koji imate kad želite nastaviti trčati još jedan kilometar – jer se osjećate tako dobro. Osjećaj lagane brzine bez napora i teškoća. Osjećaj kao da imate vjetar u leđa. Svaki trkač je u potrazi za tim osjećajem, za tim ‘flow’ stanjem.

Under Armour je inspiriran našim elitnim trkačima i u stalnoj je potrazi za najinovativnijim rješenjima koja će im pomoći postići još bolje rezultate. U sportu gdje je svaka sekunda važna, Under Armour tim nastojao je stvoriti laganu i podržavajuću tenisicu koja će pratiti naše elitne trkače i na njihovim najzahtjevnijim treninzima. Usredotočili su se na jednostavnu ideju - izraditi ultimativnu tenisicu za brzinu i savladavanje prepreka. U toj misiji ključna ideja bila je ukloniti najteži dio tenisice – potplat, ali pri tom ne žrtvujući njenu izdržljivost i prianjanje.

Nakon tri godine, preko 17 krugova ispitivanja materijala, 9 krugova biomehaničkih ispitivanja, 15 krugova ispitivanja tenisica i preko 17.500 km ispitivanja trčanja i trošenja - to su i učinili. Predstavljamo vam potpuno novi središnji potplat UA Flow.

UA Flow je mješavina jedinstvene pjene koja reagira, drži se i podržava, uklanjajući gumeni potplat, koja omogućava Under Armouru da stvori inovativnu tenisicu za trčanje visoke trakcije i danas na tržištu ne postoji ništa slično. UA Flow debitira u kategoriji trčanja s UA Flow Velociti Wind, ponudom tenisica za trčanje visokih performansi.

UA Flow Velociti Wind dizajniran je i projektiran za pružanje velike odzivnosti i povrata energije, prianjajuću trakciju za trčanje s povjerenjem i revolucionarno super-inženjersko rješenje gornjišta, UA Warp, za savršeno anatomsko prianjanje u svrhu povećane učinkovitosti. UA Flow Velociti Wind dizajniran je za brzinu na većim udaljenostima - dajući vam vjetar u leđa svakim korakom.

NAPRAVLJENE KAO POMOĆ TRKAČIMA U DOSTIZANJU “FLOW” STANJA

U razvoju UA Flow tenisice koja je nastala u partnerstvu Dow i Under Armour tima i osmišljavanju ove nove tehnologije učestvovalo je preko 50 ljudi uključujući I grupe za inovacije, za dizajn proizvoda, biomehaniku kao i sportaše, potrošače i mnoge druge. Preko 130 elitnih sportaša pretrčalo je više od 17.500 km tijekom faze ispitivanja trošenja proizvoda u procesu razvoja UA Flow.

Tehnologija srednjeg potplata UA Flow debitirala je u košarci lansiranjem tenisice s potpisom Stephena Curryja, Curry Flow 8, pod novim brendom s njegovim imenom. Rad s košarkaškom legendom značio je da bi izvedbeni tim mogao iskoristiti svoje spoznaje u različitim kategorijama i dizajnirati rješenja za obuću za elitne košarkaše i trkače.

ŠTO JE UA FLOW?

UA Flow redizajnira tehnologiju izrade tenisice za trčanje na način da u potpunosti uklanja gumeni potplat čime smanjuje ukupnu masu tenisice u prosjeku za 60-85g. UA Flow najlakša je tehnologija srednjeg potplata u trenutnoj UA trkačoj ponudi tenisica, koja donosi neusporedivi lagani jastuk i dugotrajnu tehnologiju u kategoriju trčanja. Pjena ima prirodno ljepljivu trakciju, pa tradicionalni glomazni slojevi nisu potrebni.

UA Flow debitirao je u kategoriji trčanja s UA Flow Velociti Wind, laganom izvedbom tenisice za trčanje dizajniranom za trkače koji traže neutralnu platformu s osjećajem brzine. Sa samo 240g (muška veličina 9), ova je tenisica rješenje za trkače koji traže brzinu i podršku u svojim treninzima tempa, brzim dugim stazama i dužim cestovnim utrkama.

  • +2
Under Armour Flow Velociti Wind Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

SVE NOVE KARAKTERISTIKE STVARAJU TENISICU NAPRAVLJENU ZA OSOBNE REKORDE

UA Warp je revolucionarne gornjište tenisice savršeno prilagođeno obliku stopala za poboljšani učinak tijekom trčanja. Sadrži podržavajuće trake koje djeluju poput sigurnosnih pojaseva na stopalu, postavljene upravo tamo gdje su naši biomehaničari smatrali da su najkorisnije za trkače. Trake se stežu kad vam to treba, a opuste se kad vam stezanje ne treba - uklanjajući mjesta izvijanja i stezanja s tradicionalnih gornjih dijelova izrađenih od kontinuiranih materijala.

UA Flow Velociti Wind pomaže trkačima bolje uhvatiti podlogu i osigurava trčanje s povjerenjem bez premca.. Gumeni potplat Flow-a pruža veću vuču od tradicionalnih spojeva za bolje prianjanje uz podlogu. Čak i bez tradicionalnog potplata, ispitivači trošenja ustanovili su da se UA Flow izvodio u bilo kojem stanju s kojim su se suočavali - od mokrog cementa do neravnog šljunka i promjenjivih cesta/podloga.

"UA Flow je još jedan ogroman skok za Under Armour koji ucrtava put za buduće modele i sezone", rekao je Josh Rattet, Under Armourov potpredsjednik Global Footwarea. "Tijekom posljednjih nekoliko godina smo bili promišljeni i usredotočeni na našu težnju za izgradnjom autentičnog i vjerodostojnog trkačeg brenda, a UA Flow Velociti Wind zaista je dokaz predanosti našeg tima u stvaranju rješenja za poboljšanje rezultata i učinka svih trkača."

KARAKTERISTIKE TENISICE:

  • Težina: Muški veličina 9 - 8.5oz (241g) / Žene veličina 7 - 8.02oz (227g)
  • Cijena: $160 USD (USA)
  • Peta: 26mm
  • Prednji dio: 18mm
  • Pad: 8mm

The UA Flow Velociti Wind dostupan je od 23. ožujka u Under Armour dućanima u Arena Centar Zagreb i Supernova Zadar.