baršunasta dominacija

Ultimativni hit sezone osvojio zgodne djevojke sa špice

31.01.2017 u 07:00

  • +7

Ulična moda u prohladnom Zagrebu

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Poput slavnih trendseterica, djevojke sa špice pronašle su dobitne komade od baršuna i način kako ih uklopiti u dnevna izdanja

Jedan od najvećih trendova aktualne sezone definitivno je baršun. Ova tkanina luskuznog dojma toliko je opčinila modnu industriju da su ju odlučili koristiti pri kreiranju mnoštvo odjevnih predmeta, kao i obuće.

Baršun kao vrsta tkanine nije nikakva novost u svijetu mode. I dok su je proteklih sezona brojni smatrali nenosivom, danas je i više nego poželjna.  Iako je riječ o tkanini koju su mnogi do danas smatrali teškom, zastarjelom i nenosivom, brojni dizajneri uspjeli su joj udahnuti svježinu spajajući je s upečatljivim i trendovskim nijansama, a ponekad i živopisnim printovima.

Sudeći po modnim kombinacijama djevojaka sa špice, baršun je najpoželjniji u formi suknji, haljina, tajica i hlača nalik retro modelima trapezica. Luksuzan dojam koji prirodno daruje baršun, dame sa špice upotpunjuju zanimljivim zimskim dodacima kao što su deka šalovi i maštovite fotke.

Uz šarene bunde od eko krzna i čizme iznad koljena, baršunasti komadi u aktualnoj sezoni postali su ultimativne zvijezde ulične mode.