U SAMO 15 MINUTA

Ukusna salata s makaronima i lososom

13.01.2013 u 09:15

Bionic
Reading

Tjestenina je jedan od omiljenih priloga jer je ukusna, brzo gotova i hranjiva. Nemate li više inspiracije kako biste je spremili, evo recepta za makarone s paprikom, špinatom i lososom

Losos je vrlo zdrava riba jer obiluje omega-3 masnim kiselinama, vitaminima A i D, aminokiselinama i selenom. Sve to zajedno pomaže boljem pamćenju i štiti živčani sustav. Dodate li zdravoj ribi malo makarona, špinata, paprike i začina, dobit ćete ukusan obrok. Prema receptu s Taste.com, ova je tjestenina gotova za 15 minuta, a idealna je i za to da je ponesete sa sobom i, primjerice, na poslu pojedete zdravo jelo.

Losos je zdrav i ukusan
Sastojci:

350 g makarona
2 x 210 g lososa bez kostiju
1 šalica špinata
3 male sjeckane rajčice
1 žlica kopra
1/2 crvene paprike, izrezati na trake
1/2 zelene paprike, izrezati na trake

Priprema:

Makarone skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i stavite sa strane, ali neka ostane topli. Dok pripremate makarone, namažite tavicu maslinovim uljem i prepržite trakice paprike oko četiri minute dok ne omekšaju. Dodajte rajčicu, losos, špinat te malo soli i papra. Pecite još tri minute. Pomiješajte s tjesteninom i naribajte malo parmezana pa poslužite. Umjesto lososa može vam poslužiti i tuna.