MOŽETE LI ODOLJETI?

Ukusna, a tako jednostavna salata s tunom

16.03.2013 u 08:18

Bionic
Reading

Salata s tunom pravo je rješenje za sve ljubitelje brzih, lakih i ukusnih obroka. Salatu Nicoise jednostavno je pripremiti, a ukusan obrok kojemu ni najveći sladokusci neće odoljeti gotov je u svega nekoliko minuta

Sastojci za salatu Nicoise s tunom Rio Mare:
Rio Mare insalatissime mais e tonno
krumpir
cherry rajčice
lisnata salata
list peršina
ljubičasti luk
kapari
crne masline bez koštica
kuhana jaja
dresing: dijon senf, maslinovo ulje, vinski ocat, limunov sok


Priprema:
Krumpir u kori kuhamo u slanoj vodi. Kada se malo ohladi, ogulimo koru i narežemo na ploške. Jaja kuhamo tvrdo, a kada se ohlade, prepolovimo ih. Ogulimo ljubičasti luk, prepolovimo i narežemo na trakice, a cherry rajčicu operemo i prepolovimo. Lisnatu salatu operemo i ocijedimo te natrgamo na manje listove. Peršin operemo i nasjeckamo. Kapare i masline ocijedimo i narežemo na kolutiće.

Za izradu dresinga iscijedimo limunov sok, dodamo žlicu dijon senfa, ocat, maslinovo ulje i posolimo. Omjer octa i ulja je 1:1.

Pomiješamo sve sastojke osim jaja, dodamo Rio Mare insalatissime mais e tonno i prelijemo dresingom. Salatu popaprimo, posolimo i dobro promiješamo. Potom dodamo kuhano jaje i po želji prelijemo s još malo maslinova ulja.