TOPLO I MODERNO

Ukrasna ogrjevna tijela

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Grijanje doma ne predstavlja samo zadovoljavanje čovjekovih osnovnih potreba, jer ogrjevna tijela pružaju i estetski užitak. Njihov dizajn se razvio u tolikoj mjeri da djeluju skulpturalno i imaju istaknutu dekorativnu ulogu u prostoru
interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ogrjevno tijelo s potpisom umjesto slike

Ogrjevna tijela su postala umjetnički dekorativni predmeti s potpisima svjetski poznatih dizajnera i arhitekata. To se događa na radost mnogih kojima su klasična ogrjevna tijela, poput radijatora, uvijek bila smetnja u opremanju interijera. Nužni i vizualno prilično neugledni, transformirali su se u ogrjevna tijela ugodna oku, koja se prema željama investitora oblikom i bojom mogu prilagoditi različitim stilovima uređenja.

I dok su klasična ogrjevna tijela bila vizualno nepoželjna i često predmet skrivanja, moderan i atraktivan dizajn u zadnje vrijeme svrstao ih je na listu poželjnih. Maštovitim oblicima, bojama i završnim obradama izvrsno se uklapaju u sve vrste interijera, a klasični načini grijanja tako ponovo dobivaju na popularnosti.

Od svih trendova i noviteta koji su se ove godine pojavili na tržištu u sferi namještaja i opreme, gotovo najatraktivnija su ogrjevna tijela. Gotovo da ne postoji oblik koji se ne može iskoristiti za ogrjevno tijelo, a uz primarnu funkciju grijanja prostora, često dobivaju dodatne koje ih tako čine još raznovrsnijim i interesantnijim.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Maštovitim oblicima, bojama i završnim obradama ogrjevna tijela izvrsno se uklapaju u sve vrste interijera

Jedna od najjednostavnijih funkcija koju ogrjevno tijelo može dobiti, uz svoju primarnu ulogu, jest da postane i veliko ogledalo. Takav dizajn je osobito prikladan za ulazni prostor, kupaonicu ili spavaću sobu s garderobom. Tako se na jednostavan način mogu riješiti dva nužna elementa, sjedinjenjem u jedan, čime se oslobađa prostor da bi se vizualno doimao većim ili osigurava mjesto za postavljanje dodatnog komada namještaja.

Ogrjevno tijelo može postati i polica za odlaganje ručnika ili ostalih predmeta koji se smještaju u kupaonici. Dizajn koji osigurava odvojene police od samog ogrjevnog tijela i na taj način ne prenosi direktno toplinu na njihovu površinu postaje poželjan i u ostalim prostorima doma: blagovaonici i dnevnom boravku, dječjoj ili spavaćoj sobi te ulaznom prostoru. Atraktivan dizajn i multipraktičnost  ogrjevnog tijela podižu kvalitetu prostora.

Ogrjevno tijelo može postati i dekorativna rasvjeta prostora. Ogrjevni kubus, omotan prozirnim pleksiglasom, čiji rubovi imaju dekorativni odsjaj u kombinaciji s LED rasvjetom, pretvara ogrjevno tijelo u svjetleće, koje ima fascinantne učinke u prigušenoj atmosferi. Time ti nužni elementi prostora postaju ključni u stvaranju opuštajuće atmosfere i ponovo šire svoju funkciju preko standardne – ogrjevne.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ogrjevno tijelo može postati i polica za odlaganje ručnika


Kada istaknuta svjetska imena potpišu dizajn ogrjevnih tijela, tada ona doista postaju prava umjetnička djela. Ljubitelji umjetničkih slika mogu osloboditi mjesto na zidu te na njega postaviti umjetninu – ogrjevno tijelo s potpisom - umjesto slike i neće nimalo pokvariti ukupan dojam. Moderna apstraktna umjetnost na fronti ogrjevnog tijela u potpunosti negira njegovu primarnu ulogu i pretvara ga u umjetnički izložak u prostoru.

Grijaće ploče Mramoterm izgledaju dekorativno i elegantno, a prednost pri njihovom odabiru je ta što sami možete birati motiv na ploči. Na taj način dizajn ogrjevnog tijela prilagođavate vlastitom ukusu i potrebama interijera.

Ogrjevna tijela postaju umjetnički i višenamjenski predmeti koji moraju naći mjesto u svakom domu. Igra oblika, svjetla i sjene, rasporeda polica, motiva i boja, samo su neki od načina koji ih čine posebnima i poželjnima. Iako svojom cijenom znatno nadmašuju klasična ogrjevna tijela, na istaknutim pozicijama prostora trebali bi imati prednost iz funkcionalnih i dekorativnih razloga, jer stanovanje nije samo ispunjavanje osnovnih životnih potreba, već i uživanje...

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi