PRIRODNO JE IN

Ugodne i prozračne: Ove su haljine pravi ljetni klasik, a iz jednog razloga traženije su no ikad

20.07.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Bijele lanene haljine modni su klasik koji nikad neće izaći iz mode, a nakon što se u jednoj takvoj nedavno pojavila Meghan Markle, prema podacima modne platforme Lyst, potražnja za njima skočila je za čak 233 posto

Štogod Meghan Markle i Kate Middleton odjenu rasproda se brzinom svjetlosti, a zahvaljujući tom dobro poznato efektu brendovi koje britanske vojvotkinje nose trljaju ruke. No, ovog puta Meghan Markle uzrokovala je potražnju za malo širom kategorijom - bijelim lanenim haljinama.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bilo je dovoljno da se u jednoj takvoj pojavi u petak da bi tijekomvikenda pretraživanje za tim pojmom poraslo za 233 posto. Uz midi lanenu haljinu lijepa je Amerikanka tad nosila balerinke američkog brenda Sam Edelman koje su se također probile visoko na listi najtraženijih modnih pojmova jednako kao i slamnati šešir Janesse Leone koji je nosila tom prilikom.

Lan je idealan materijal za ljeto, ugodan je i prozračan. Koristi se stoljećima, a stari Egipćani toliko su ga cijenili da su posteljinu od lana koristili kao valutu. U odjeći od lana koža diše jer je to prirodan materijal, što znači da se u njoj manje znojimo. Haljine od lana, još u bijeloj boji koja manje privlačili sunce, stoga se ljeti nameću kao savršen izbor.

  • +7
Bijele lanene haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

No uz sve navedene prednosti mnogi još uvijek zaziru od lana jer se lako gužva, no mi mislimo da je to dio njegova šarma. Lan ne treba biti savršeno ispeglan, a kad je malo zgužvan mekši je, nježniji za kožu i ugodniji za nošenje.