omiljeni model

Udobne i lako nosive: Izbor sandala je velik, ali ove su idealne za kasno ljeto

26.08.2023 u 15:36

  • +4

Emma Watson

Izvor: Profimedia / Autor: MIAMIPIXX/VAEM / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Kada bi se morale jedne sandale izdvojiti kao najpopularnije, na samom vrhu liste sigurno bi se našle popularne Birkenstock natikače. Ovaj brend jako je popularan među zvijezdama, a Emma Watson prošetala je model idealan za kasno ljeto

Sandale s kultnim potplatom od pluta iznimno su popularne. Iako ih mnogi prozivaju zbog 'ružnog' izgleda, ove sandale imaju takav izgled s dobrim razlogom – iznimno su udobne i anatomski prilagođene.

Nezasitnoj potražnji ovih sandala pogodovalo je i njihovo pojavljivanje u mega popularnom filmu 'Barbie', a spekulira se i o skorašnjem izlasku Birkenstocka na burzu u SAD-u. Prema medijskim izvješćima, procjena bi mogla biti i do 10 milijardi eura.

Emma Watson nosi Birkenstocks sandale u bijeloj boji - idealan izbor cipela za kasno ljeto

Popularnost ovog brenda kojem je udobnost na prvom mjestu svakodnevno dokazuju brojne zvijezde koje ih nose uz gotovo sve, od kratkih hlača, tajica pa do trendi haljina i suknji. Tako se i glumica Emma Watson pojavila u Miamiju na Floridi s Birkenstockicama u bijeloj boji – i tako predstavila idealan izbor cipela za kasno ljeto.

Emma Watson kombinirala je kultni model Arizona natikača s Birkenstock potpisom, kojeg karakteriziraju dvije široke naramenice, s klasičnim sportskim izgledom koji se sastojao od crnih tajica, bijelog topa i bijele majice dugih rukava cropped kroja. No, umjesto klasičnog plutenog modela, glumica je odabrala EVA verziju od plastike kod koje je potplat bojom usklađen s ostatkom natikače. Kako sam proizvođač ističe visokokvalitetna EVA plastika bez mirisa i testirana je na zagađivače i kombinira mnoga pozitivna svojstva: vrlo je lagana, elastična, vodootporna, ugodna za kožu i dolazi s karakterističnom i prepoznatljivom Birkenstock udobnošću.

Što bijele sandale čini tako idealnim za kasno ljeto? Prije svega tu je čisti izgled. Bijeli potplati neodoljivo prizivaju uspomene s ljetovanja na bijele pješčane plaže i blještave valove. Osim toga, svijetla boja djeluje pozitivno na raspoloženje, a može se divno stilizirati s prošaranim vunenim čarapama u bež ili sivoj boji za hladnijih dana.

No, osim vizualnog, postoji i čisto pragmatičan razlog zbog kojeg su bijele sandale Emme Watson kao stvorene za kasnoljetni trend cipela. Plastični materijal EVA nije samo vodootporan, već se može i prati. Dakle, ako vas u kasno ljeto uhvati neočekivana pljusak ili prvo jesensko lišće, bit će ih i više nego lako održavati.

  • +2
Birkenstock sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo