U RESTORANU VINODOL

U sklopu ZWGW-a predstavljena vrhunska prirodna vina

16.04.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Vinari Nicolo Bensa, vlasnik vinarije La Castellada, i slovenski poduzetnički par Ivi i Edvard Svetlik, vlasnici vinarije Grace, u zagrebačkom restoranu Vinodol predstavili su svoja ponajbolja vina

Ovi proizvođači prirodnih vina u sklopu tjedana prirodnih vina u Vinodolu, a uoči Zagreb Wine Gourmet Weekenda na kojem će izlagati, impresionirali su sve okupljene iznimnom kvalitetom i osobnošću svojih vina.

U restoranu Vinodol u tijeku su dani prirodnih vina koji u sklopu ZWGW Warm up programa traju do samog festivala. U sklopu akcije mogu se kušati prirodna vina renomiranih slovenskih i talijanskih vinara na čaše po promotivnim cijenama.

Uz vina Grace iz Vipavske doline i La Castellada iz talijanskog Collija, boje te talijanske pokrajine branila su i vrhunska vina Benjamina Zidaricha i Darija Prinčića

Prilikom ovog predstavljanja jedan od najuspješnijih slovenskih poduzetnika, a unazad trinaest godina i vinar, Edvard Svetlik rekao je kako njemu i supruzi uzgoj grožđa i priprema vina predstavljaju izuzetno osobno zadovoljstvo i ispunjenje: 'Svoja vina stvaramo na potpuno prirodan način – u skladu s potrebama okoliša, u skladu sa zahtjevima sorte te u skladu s odrednicama vinarske godine.'

Predstavljena vina moći će se kušati 19. i 20. travnja u prostoru Gliptoteke HAZU na drugom po redu Zagreb Wine Gourmet Weekendu.