trendi krojevi

U potrazi ste za idealnim kaputom? Evo kako odabrati model koji laska vašoj figuri

29.10.2023 u 18:25

Bionic
Reading

Za baš svaki tip tijela postoji idealan kaput koji će naglasiti prednosti i prikriti nesavršenosti, a evo kako odabrati onaj koji ćete nositi narednih nekoliko sezona

Odabir kaputa koji pristaje liniji i ističe sve njene prednosti nije nimalo lak zadatak. Srećom, modne stručnjakinje detektirale su nekoliko ključnih savjeta koji će vam znatno olakšati potragu za idealnim jesenskim primjerkom koji ćete nositi iz sezone u sezonu.

Bilo da je riječ o modnim klasicima poput balonera i blejzera ili trenutno popularnih sakoa s jastučićima retro stila, za svaki oblik tijela postoji idealan kroj, a u nastavku donosimo savjete uz koje ćete saznati koji će model najviše laskati vašoj liniji.

Baloner za malo poprsje

Ako ne volite isticati svoje malo poprsje, baloner će vam garantirati izduženu liniju u kojoj ćete osjećati ugodno i vrlo ženstveno. Ovratnik na preklop i pojas s dvorednim kopčanjem također pospješuju postizanje efekta raskošnosti, a ove sezone možete naći pregršt takvih modela.

Osim klasičnih bež varijanti, birajte između hit kožnih i lakiranih balonera, kao i opcija za hrabrije šarenog printa i žarkih boja.

Kaputi u stilu sakoa za veliko poprsje

S druge strane, ako imate veliko poprsje i ne osjećate se udobno u pripijenim komadima, odličan odabir su kaputi u stilu sakoa.

Riječ je o modelima čiji nenametljiv dizajn vješto laska silueti i uspješno prikriva bujno poprsje, a u prilog im ide i sposobnost jednostavnog uklapanja u gotovo svaku kombinaciju.

Sako s jastučićima za široke bokove

Iako široki bokovi asociraju na ženstvenu senzualnost, neke žene radije bi ih malo sakrile, a u tome im mogu pomoći sakoi s jastučićima na remenima.

Ove komade desetljećima nismo viđali na modnoj sceni, ali najnovije kolekcije i stajlinzi ulične mode jasno su nam dali do znanja da je došao trenutak njihova povratka.

No ako nikako niste fan ovog retro stila, sličan efekt imat će romantični sakoi A-kroja, čiji se oblik širi prema dolje te efektno zasjenjuje šire bokove.

Kaputi s remenom za širok struk

Kaputi s remenom u trenu će vam omogućiti vizualno tanji struk te će u potpunosti izdužiti figuru.

Osim klasičnih balonera, možete odabrati neki od trendi zimskih vunenih modela ili kratkih kaputa obogaćenih ovim elegantnim detaljem.