KlASIKA POBJEĐUJE

Ovaj kaput nosiv je godinama, a u mjesecima pred nama dominirat će modnom scenom

26.07.2023 u 22:48

Bionic
Reading

Iako smo još uvijek dovoljno udaljeni od nove sezone jesen/zima, modni svijet već naveliko bruji o trendovima koji će ju obilježiti. Sudeći po kolekcijama vodećih brendova, u narednim mjesecima na cijenu su dobro kontstruirani i visokokvaliteni komadi za svakodnevno nošenje

Samim time i kada govorimo o kaputima, vodećim stilom u narednim mjesecima mogao bi se pokazati klasični crni kaput.

Kao što je danas slučaj s brojnim bazičnim komadima besprijekornog kroja i prekrasnih tkanina, crni kaput klasičnog dizajna danas je puno više od prosječnog vunenog kaputa koji se uklapa u mnoštvo stajlinga.

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govore kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova u kojima je crni kaput u potpunosti dominirao. Sve predstavljene verzije ovog sezonskog klasika imaju dominantnu oštrinu. Stižu s dominantnim ramenima, krasi ih predimenzionirani kroj i obično sežu malo iznad gležnja. 

Kod Dolce & Gabbane i Stelle McCartney crni kaputi imali su oblik pješčanog sata, kako bi definirali struk i ponudili glamurozan pogled na klasiku. Victoria Beckham stvorila je ultimativni crni kaput dugog kroja, dok su Alaïa, Khaite i Balenciaga ponudili usmjereniji pogled, s gigantskim stilovima koji namjerno preplavljuju figuru.

Prekrasni crni krojeni kaputi već su godinama temelj kolekcija brenda The Row, a slavne dame poput Zoë Kravitz, Jennifer Lawrence i Rosie Huntington-Whiteley već su dokazale da su dugački kaputi crne boje uvijekl isplativa investicija.