LJUBAV VIŠE NIJE U ZRAKU

U Parizu održan prvi sajam razvoda

09.11.2009 u 14:53

Bionic
Reading

Najromantičniji grad na svijetu mjesto je održavanja prvog sajma razvoda na svijetu na koji su pohrlile tisuće ljudi

U Francuskoj jedan od dva braka završava razvodom, a u 2007. zabilježeno je više od 130.000 rastava. Zbog sve više propalih brakova domišljati Francuzi odlučili su održati sajam pod nazivom Novi početak, na čijim se štandovima nudi sve vezano uz razvode, a uključuje odvjetničke i savjetničke usluge, ali i nešto opskurnije - ponudu čitača tarot karata, makeover stručnjaka i trenera za podizanje samopouzdanja.

Sajam traje dva dana, a konferencije koje se održavaju uključuju i one naziva 'Uloga plastične kirurgije u promjeni vašeg imidža', 'Kako ponovo zavesti partnera koristeći Gestalht metodu', 'Razvod: Što odvjetnik kaže', kao i 'Susreti na webu'.

Organizatorica sajma Brigitte Gaumet kaže da je tu ideju dobila nakon razvoda predsjednika Nicolasa Sarkozyja 2007.

'Po meni je taj događaj bio znak da je razvod izgubio svoju stigmu i postao nešto uobičajeno. Puno ljudi polazi kroz razvode, raskide, a i oni koji su ostali udovci ili udovice također trebaju informaciju kako ponovo stati na noge. Budući da već imamo sajam vjenčanja, pomislila sam zašto onda ne bismo imali i sajam razvoda', rekla je Gaumet, čiji je sajam proteklog vikenda posjetilo preko 4.000 ljudi.

Štandovi koji nude pravne usluge bili su najveći hit, a redovi su bili i pred stručnjacima za makeover.