odlična investicija

U ove modele haljina zaljubit ćete se u trenu i nositi ih iz sezone u sezonu

18.06.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Modni stručnjaci izdvojili su modele haljina koji su najbolja investicija jer ćete ih nositi nekoliko narednih ljeta, a izgledom i udobnošću osvajaju na prvu

Većina zaljubljenica u modu ljeti ima tendenciju natrpati garderobu mnogobrojnim modelima haljina kojima je, mora se priznati, uistinu teško odoljeti. Međutim modni stručnjaci savjetuju da je znatno efikasniji način kupovine investiranje u bazične modele koje bez greške možete nositi iz dana u dan tijekom cijelog ljeta te u nekoliko narednih sezona.

Umjesto kupovine raznih prolaznih trendova koji će vas dogodine ostaviti s ormarom ispunjenim haljinama koje se više ne nose, modni eksperti tvrde kako je pravo vrijeme da se oslonite na provjerene stilove u kojima ćete uživati iz ljeta u ljeto.

U nastavku donosimo pregled najpoželjnijih haljina koje su aktualni hit, no dolaze i s garancijom nosivosti u nekoliko narednih sezona.

Maksi haljine od pletiva ili trapera

Iako je pletivo materijal koji smo navikli nositi u hladnijem dijelu godine, haljine od prozračne tanke vune pun su pogodak i za ljetne večeri jer odišu elegancijom te zavodljivo prate liniju tijela.

Isto tako, s obzirom na popularnost trapera ove sezone, pogriješiti nećete ni maksi haljinom od ovog mnogima omiljenog materijala. Birajte komade koji imaju što veći udio pamuka te se poigrajte traperom u nijansama sive, zelene ili neke druge živahnije nijanse prikladne ljetu.

Haljine cvjetnog uzorka

Haljina cvjetnog uzorka neizbježan je komad koji vjerojatno nikad neće izaći iz mode, što je čini izvrsnom kupovinom koju nećete požaliti. Midi dužina garantira nosivost u svim prilikama, od poslovnih sastanaka do ležernih izlazaka u grad, dok maksi haljine ovakvog printa odišu romantikom i ženstvenom energijom.

Haljine s rukavima

Ljetne haljine s višim ovratnikom možda na prvu izgledaju pomalo nepraktično, no riječ je o iznimno udobnim komadima koji dolaze u laganim materijalima poput pamuka, svile ili lana. Ovratnik i rukavi pojačavaju dojam otmjenosti, zbog čega su primjerene i za svečanije prigode.

Prozračne haljine

Ove sezone dizajneri su odlučili favorizirati udobnost, a u skladu s time dolaze haljine od najudobnijih materijala - pamuka i lana. Vaša koža bit će vam zahvalna za ovaj odabir, posebno ako birate lepršave modele dužeg kroja koji stvaraju osjećaj slobode i nesputanosti.

Haljine na pruge

Trend odjeće s prugama postao je popularan na TikToku, no riječ je o dizajnu koji je pravi modni klasik. Kupovina haljine sa suptilnim kontrastima, poput svijetloplave, žute ili roza s bijelim prugicama, garantira stajling koji ćete obožavati nositi iznova i iznova.

Sportske haljine

Stil sportske elegancije još je jedan od vječnih klasika, zbog čega će se investicija u kvalitetnu ležernu i trendi sportsku haljinu definitivno isplatiti.

Osim toga, njen kroj omogućuje pokretljivost, što je čini savršenom za modne zaljubljenice koje vole sportske manifestacije te žele izgledati besprijekorno i tijekom fizičkim aktivnosti u ljetnim danima.

Slip haljine

Elegantne, otmjene i svestrane, slip haljine uvijek su dobra opcija jer ih, ovisno o kombinaciji s tipom obuće, možete nositi u svim situacijama. Uparene s tenisicama činit će besprijekornu street style kombinaciju, a uz elegantnije cipele blistat ćete i na specijalnim događanjima.

Mini haljine

Za kraj, tu su nezaobilazne mini haljine. Ove sezone primat su preuzeli midi i maksi krojevi, no sve ljubiteljice kratkog kroja dobro znaju da minice nikad neće izaći iz mode. Bilo da izaberete pripijen, lepršav ili mikro mini model, ovakvom senzualnom haljinom nećete pogriješiti!