MODERNA VREMENA

U krevetu se najviše volimo družiti s...

29.08.2011 u 08:53

Bionic
Reading

Što danas parovi rade u svojim spavaćim sobama? Umjesto da gledaju jedno u drugo, oboje gledaju u ekrane svojih prijenosnih računala!

Sve više ljubavnih parova u spavaćim sobama druži se sa svojim prijenosnim računalima, umjesto da uživa u razmjeni nježnosti sa svojim voljenima. Takvo ponašanje, tvrde stručnjaci, ozbiljno ugrožava ljubavne veze.


Christine Northam koja se bavi savjetovanjem ljubavnih parova, upozorava da takva opsesija tehnologijom dovodi do ozbiljnih problema u vezama.

Moderna tehnologija omogućuje nam neke briljantne alate, ali kada ljudi postanu opsesivni i kada počnu računala nositi u spavaće sobe, u vezama nastaju problemi. Osoba s kojom dijelite postelju može misliti da je izbjegavate te da vam je vaše računalo važnije od nje. Ako baš ne možete bez računala u krevetu, onda barem najprije porazgovarajte s voljenom osobom', savjetuje Christine Northam.

Da su prijenosna računala u spavaćim sobama sve veći problem, pokazalo je istraživanje koje je u Velikoj Britaniji provela Ikea. U istraživanju je sudjelovalo 200.000 ljudi. Otkriveno je da sve više njih u krevete nosi prijenosna računala što pogubno utječe na njihove veze.

Stručnjaci strahuju da je nošenje prijenosnih računala u krevet zapravo pokazatelj ovisnosti o tehnologiji. Ta je ovisnost, napominju, jednako opasna kao i bilo koja druga pa svima savjetuju oprez.