VJEČNI STIL

U koje modele kožnih jakni vrijedi investirati ove sezone? Imamo odgovor

24.03.2022 u 06:31

Bionic
Reading

Kožne jakne jedan su od klasika koji nikad ne izlaze iz mode i savršen su dodatak svakoj odjevnoj kombinaciji

Na popisu modnih klasika bezvremenskog karaktera koje vrijedi imati u garderobi, osim male crne haljine, kvalitetnog džempera, balonera ili bijele košulje, zasigurno su kožne jakne.

Iako nekoliko sezona prevladavaju uglavnom rokerske varijante, poput bajkerskih jakni, bez obzira jesu li uže ili oversized stila, ovoga proljeća naglasak je na nešto drugačijim modelima, osobito onima inspiriranima 90-ima.

  • +5
Alessandra Ambrosio Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Riječ je primjerice o kožnim jaknama klasičnog stila na kopčanje, kakve su nosile glavne junakinje 'Prijatelja', ili duljim varijantama poput onih u kojima su se hrabro borili Trinity i Neo iz 'Matrixa'.

  • +6
Kožne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nije nikakvo čudo da popularnost kožnih jakni godinama ne blijedi jer ih bez puno muke možete spojiti sa suknjama, haljinama, traperom, pa i ležernijim modelima poput tajica ili popularnih joggerica.

Imaju statement karakter i svaku će kombinaciju učiniti posebnom, a svestrane su i možete ih nositi u brojnim prigodama, od poslovnih pa do večernjih. Nedavno je s puno stila svoju klasičnu bajkericu isfurala i brazilska manekenka Alessandra Ambrosio kombinirajući je s udobnim svijetlim trapericama, bijelim Puminim tenisicama i Hermesovom torbicom.

U svakom slučaju, ako se želite počastiti novom kožnom jaknom, uvijek je dobro dati više novca za kvalitetniji materijal.

Kožne jakne s vremenom postaju mekše, ali zadržavaju svoj oblik. Koža se malo rasteže nakon nekoliko nošenja, pa ako želite uži model - vodite računa i o tome.

Istražili smo u kakve kožne jakne vrijedi investirati ako želite model koji ćete godinama nositi.

Bajkerske jakne

Kožni sako

Košulja-jakna, odnosno shacket

Kožna jakna na kopčanje