DOVE FASHION.HR, 4. DAN

U kakvoj haljini svaka žena izgleda očaravajuće?

14.10.2012 u 00:42

Bionic
Reading

Posljednju večer modnog događaja Dove Fashion.hr-a obilježile su elegantne zavodnice eNVy rooma, opasne djevojke HERE by Robert Sever, kolekcije regionalnih modnih dizajnera u sklopu projekta 'Zona 45' te kolekcija 'Samo svoja' Aleksandre Dojčinović, koju su nosile modne urednice i novinarke, hrabro kročivši na modnu pistu

Posljednju večer Dove Fashion.hr-a otvorila je samostalna revija eNVy rooma koja je predstavila kolekciju elegatnih i ženstvenih zavodnica. Kolekcija pršti bojama i seksipilom te je nadasve ženstvena i otmjena. Iako vrlo decentna, tako zavodnički krojena odjeća prati liniju ženskoga tijela te naglašava svaku oblinu. Domintane boje često sjedinjene sa čipkom su plava, narančasta, ružičasta te boja lavande. Kako otkriva sam modni dvojac, ovoga puta inspiracija i muza im je bila Brigitte Bardot te su njezine nezaboravne filmske outfite prilagodili nadasve žentsvenoj dami 21. stoljeća. Klasični krojevi osvajaju već na prvi pogled, a gotovo svaku kreaciju krasi i detalj u vidu tankog zlatnog remena u struku. Haljine, bile one duge i lepršave ili pak kratke do koljena i uske, naglašavaju seksipil koji je dodatno istaknut zatvaračem preko leđa te dijelovima prozirne tkanine. Neodoljiva igra čipke i boja neprestano se izmjenjivala na pisti, a dizajneri su predstavili i odličnu kombinaciju uske pencil suknje spojene s naizgled običnom majicom zanimljivog printa. Reviju su dramatično zatvorile kreacije bijele čipkaste vjenčanice s dugačim velom te identične u crnoj varijanti.

Nakon samostalne revije eNVy rooma, modni događaj se preselio na nešto veći prostor, gdje su modnu igru nastavili dizajneri 'Zone 45', Ivan Galaš, HERA by Robert Sever te Aleksandra Dojčinović.

Robert Sever predstavio je kolekciju torbi HERA usredotočenu isključivo na sadašnjost, s naglaskom na moderno društvo i tehnologiju. Kako naglašava sam dizajner, ideja je bila spojiti prirodan i industrijski motiv te je to postignuto strukturiranjem više različitih printeva koji su aplicirani jedan preko drugoga. Prevladavale su predimenzionirane torbe čija maštovitost odmah upada u oči te zasjenjuje cijelu modnu kombinaciju. Na torbama dominira šareni print uklopljen u baznu jarku boju, poput crvene, narančaste i plave, a za one koji nisu ljubitelji boja, tu su torbe zagasitijih nijansi ukrašene velikim resama. Posebnu pažnju privukla je i mala crvene torbica stovrena baš za pravu damu, a dolazi čak u četiri veličine.

Poznat po kreacijama u kojima dominira pletivo, Igor Galaš i ovoga puta poigrao se s geometrijom te predstavio nadasve zanimljivu kolekciju u kojoj su dominirale crna, siva i bijela boja s primjesama narančaste. Pletivo izrađeno od pamučnih niti u isto vrijeme davalo je dojam krutosti, ali i prozračnosti. Galaš je oblikovao predimenzionirane i asimetrične kreacije te dobio doista upečatljiv spoj. U slojevima nanizane boje i materijali pratili su savršenu igru asimetrije na haljinama koje su slobodne padale u naglašenom A kroju, a ponovio je i već viđene izvučene džepove, dok je zasigurno najupečatljivija bila duga, potpuno bijela haljina s materijalom u trakama koji se vukao poput šlepa na vjenčanici.

Young@Squat, mladi kreativci iz Slovenije u sklopu 'Zone 45' predstavili su neke od najvećih talenata slovnske modne scene. Njihova šarena, razigranu i vesela kolekcija imala je samo jedno pravilo – da pravila nema. Gledajući kolekciju stječe se dojam da je doslovce sve dopušteno te da 'zabranjenih' modnih kombinacija više nema. Svi mogući uzorci se kombiniraju, pa tako nimalo ne čudi spoj žute i crvene boje s plavo-bijelim prugicama. No nisu samo boje privlačile poglede, već i sami krojevi, poput muškoga kombinezona u narančastoj boji s lakiranim ukrasima ili pak haljinica u stilu 'Alise u zemlji čudesa'.

U skopu 'Zone 45' na ovogodišnjem Dove Fashion.hr-u predstavio se i Zoran Garevski, koji sam za svoju kolekciju kaže da je 'osobna ispovijest o suprotnostima i njihovu suživotu.' I doista, na pisti su se nizali dvoslojnost i asimetriija, uklopnjeni u čiste i prozračne te jednobojne krojeve, bez puno kompliciranja. Najviše pažnje svakako su izazvala muška odijela kratkih hlačica te ženstvena i lepršava svijetloplava haljina koja je s dozom romantičnosti zaokružila cijelu priču.

Posljednji dan Dove Fashion.hr-a zatvorila je modna revija Aleksandre Dojčinović koju su pod nazivom 'Samo svoja' nosile hrvatske modne novinarke i urednice. Ana Pavić, Vesna Blašković, Selma Tervelić, Petra Grgičević, Ines Preindl, Svjetlana Matić, Mija Dropuljić, Aleksandra Orlić, Ana Gudelj-Marić te Iva Gradišer hrabro su kročile modnom pistom te pokazale Aleksandrine prepoznatlive ženstvene kreacije. Premda posve drugačije, svaka kreacija je isticala ženstvenost te naglašavala da je osnovno modno pravilo da se žena dobro osjeća u vlastitoj koži te samouvjereno ističe svoju osobnost. Tako su se na pisti nizale neke nježne, neke romantične, a neke pak opako seksi haljine, stapajući se s osobnošću žena koje ih nose.