bogat program

U četvrtak je započela tradicionalna manifestacija Advent u Zadru

Jinx Advent u Zadru 07.12.2018

Jinx Advent u Zadru 07.12.2018

Izvor: TZ grada Zadra / Autor: Iva Perinčić

Sprema se spektakl otvorenja za jednu od najljepših adventskih manifestacija u Hrvatskoj

Kada u kasnoj večeri 24. studenoga na adventskoj pozornici na zadarskom Trgu Petra Zoranića bude zasvirao popularni Dalmatino, vizualni spektakl otvorenja manifestacije Advent u Zadru bit će već naširoko i nadaleko podijeljen na videima, društvenim mrežama i prepričan u doživljaju svih posjetitelja. Svake je godine tako, a ovogodišnji Advent u Zadru još je veća priča.

Imamo zanimljiv, sadržajan i bogat program, pa svi s nestrpljenjem očekujemo svečanost otvorenja Adventa u Zadru. Ovogodišnja manifestacija je organizacijski, sadržajno i gastronomski daleko zahtjevnija od dosadašnjih, posebno onih koje smo održavali u vrijeme krize uzrokovane koronavirusom. No i tada smo bili jedna od destinacija koja nije odustala od adventske tradicije - najavio je svečanost otvorenja Adventa direktor zadarske Turističke zajednice Mario Paleka.

Advent u Zadru

Advent u Zadru

Izvor: TZ grada Zadra / Autor: Bojan Bogdanić

Zadrane i sve goste grada od 24. studenoga do 7. siječnja 2023. godine očekuje blagdanski šušur, vrhunska gastronomija, tradicionalna domaća blagdanska jela, obilje piče i slastica, sjajan glazbeni program i brojni događaji za sve uzraste. Sve se to odvija tijekom 45 dana Adventa u Zadru, a dodatni sadržaj još nudi program obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana. Tako do 27. studenoga na raznim gradskim lokacijama Zadrani mogu uživati u obilju izložbi, glazbenih, scenskih, kazališnih, poetskih, filmskih i sportskih događaja. Turistička zajednica tradicionalno je prva organizacijska violina manifestacije koja je osvojila srca svih Zadrana i posjetitelja grada, no puni doprinos uspjehu zadarskog Adventa svake godine pružaju Grad Zadar, gradsko poduzeće Tržnice Zadar, Zadarska županija, županijska Turistička zajednica, OTP banka. Od ove godine hotelska kuća Falkensteiner, hotel Kolovare i Global Ports, dio su iste i uspješne priče.

Advent u Zadru otvaranje Prljavo kazalište

Advent u Zadru otvaranje Prljavo kazalište

Izvor: TZ grada Zadra / Autor: Fabio Šimićev

- To je iskorak u odnosu na ranija izdanja Adventa u Zadru. Imali smo uspješnu turističku sezonu koja zahvaljujući posezonskim programima i kruzerskom prometu još uvijek traje, pa se posebno radujemo svim posjetiteljima Zadra u vrijeme manifestacije. Očekujemo i znatno povećanje broja noćenja i dolazaka u odnosu na posljednje dvije godine - ističe direktor Paleka najavljujući kako će turistička statistika na kraju godine biti šlag na torti turističke sezone i destinacijske prepoznatljivosti Zadra. Tako će Trg Petra Zoranića od četvrtka 24. studenoga slavnu zadarsku Kalelargu potisnuti u drugi plan, jer tisuće

posjetitelja Adventa u Zadru najljepše svjedoče o značaju ove tradicionalne zadarske manifestacije. Počinje svečanim i spektakularnim otvorenjem (20.30 sati) i koncertom Dalmatina, a nastavlja se glamuroznim božićnim koncertom Petra Graše, potom Jelene Rozge, Ivana Zaka i novogodišnjim nastupima grupe Forum, klape Rišpet te Tončija Huljića i Madre Badessa. Ovi su koncerti samo dio bogate koncertne i događajne ponude manifestacije kada će Zadar disati i živjeti u blagdanskom šušuru. Advent u Zadru upotpunit će pored toga brojni dječji programi s tradicionalnim dječjim Adventom i dječjim dočekom Nove godine u jutarnjim satima, nastupi DJ-eva, mažoretkinja, zborova i raznih radionica. Sve informacije o Adventu u Zadru pratite na: www.advent.zadar.travel

Nema Adventa bez sarmi, burgera, bakalara, fritula…

Ove godine na adventskom trgu bit će smješteno 25 adventskih kućica iz kojih će se posjetiteljima nuditi vrhunski specijaliteti, obilje vrućih napitaka i žestica, najbolje od domaće blagdanske gastronomije i poneko iznenađenje. To znači kako će se kao i uvijek iz adventskih kućica širiti mirisi sarmi, kobasica, burgera, bakalara, fritula i svega onoga što u gastronomskom smislu nudi blagdansko vrijeme.

- Imamo 25 kućica za koje su ponuđači izdvojili 40 tisuća kuna, što znači kako smo ostvarili prihod od milijun kuna. Time će jednim dijelom biti sponzorirana manifestacija - kazao je direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.

tportal

Izvor: TZ grada Zadra / Autor: Promo

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!