RETRO ŠARM

Tuševi za oči su out, a u modu su se ponovo vratile nekad obožavane crne olovke

28.03.2021 u 21:41

Bionic
Reading

Ciklički modni i beauty trendovi ponovo su nam donijeli pomalo zaboravljeni komad iz beauty arsenala – olovku za oči – i to u vječnoj crnoj boji. Bez nje nisu mogle ni naše mame i bake jer je bila nezaobilazan dio make up rutine

Crnom olovkom obrubljene oči bit će veliki trend narednih mjeseci, naglašavaju beauty stručnjaci, a već su ga prigrlile brojne it djevojke današnjice poput Kaie Gerber i Hailey Bieber pa uopće ne sumnjamo da će osvojiti i brojne pripadnice mlađih generacija.

Uostalom nije slučajnost što se oslovka za oči vraća u modu. Kako nosimo maske za lica sva pažnja usmjerena je na oči, stoga je beauty imperativ postalo naglašavanje očiju kad već ne možemo pokazati usne, a olovka je stvorena za to.

Ovaj način šminkanja bio je obožavan i početkom 2000-ih, a uspješno ga je isfurala tadašnja glazbena zvijezda Avril Lavigne. No s vremenom su olovkom jako naglašene oči zamijenile tanje crte nanesene tušem.

Olovka za oči nanosi se, za one koji ne znaju, po rubu donjeg kapka, ali i uz sam rub trepavica na gornjem kapku čime postižemo jako naglašene oči.

Prednost olovke je i ta što za nju nije potrebna tako mirna ruka kao za tuš, a i eventualne pogreške se puno lakše isprave.

Da bismo savršeno postigli ovaj izgled, koristite tanku crnu olovku kako biste mogli lakše crtati. Linija treba biti jednake debljine na vrhu i na dnu. Za savršen završetak gornje linije štapićem za uši lagano zablurajte liniju kako biste naglasili izgled.

Ostatak šminke moramo prilagoditi, a uz tako naglašene oči odlučite se za svježi ten koji ne opterećuje lice. Stoga birajte svijetlu podlogu i rumenilo s ružičastim tonovima.

Za više inspiracije, evo nekoliko primjera djevojaka koje ga prekrasno nose.