brige zvane okviri

Tri stvari koje trebate uzeti u obzir pri kupovini naočala

tportal

Izvor: Green and more / Autor: Promo

Vidno polje vam slabi i vidite sve lošije, kao da na fotoaparatu imate loše izoštren fokus?!

Ovakvi simptomi i bojazan zbog promjene u vašem vidnom polju su vas potaknuli na provjeru vida i posjet okulistu koji vam je potvrdio da imate dijagnozu.

Prvi šok i po vama najteži udarac pri spoznaji da ste postali nositelj naočala je iza vas, ali slatke muke zvane nabavka onih pravih naočala tek počinju!

Slatke brige zvane okviri!

Krećete u potragu za naočalama i ulazite u optiku. Pregršt tipova okvira, boja, modela, oblika... neodlučni ste. Nakon podulje potrage napokon nalazite onaj pravi za sebe i s osmijehom na licu završavate kupovinu. No ipak to nije kraj! Tek sada ste stavljeni pred onaj pravi zadatak koji vas je i doveo na ovo mjesto, a to su adekvatne naočalne leće i pomoć da vratite jasan i udoban pogled. 

Na što treba pripaziti pri kupnji naočalnih leća?

  • Naočalne leće je potrebno kupiti u ovlaštenoj optici s originalnim certifikatom koji jamči kvalitetu.
  • Prilagodite naočale svojim potrebama! Trebate li uredske naočale i rješenje za rad ispred digitalnih ekrana ili pak za slobodno vrijeme, sport, rekreaciju...? Razlika je u dizajnu naočalnih leća koje su prilagođene različitim potrebama, a savjet u odabiru dat će vam stručna osoba.
  • Kvalitetna dorada iznimno je bitna za vaš dobar vid, pa tako odaberite za svoje naočalne leće višeslojne antirefleksne dorade koje obuhvaćaju: antirefleksiju, UV zaštitu, otpornost na ogrebotine, prljavštinu, prianjanje vode i masnoće, a ako ste uvijek u pokretu, probajte i fotoosjetljive leće.

Navršili ste 40 godina i slavite svoju mudrost, a okulist vam je dodao i naslov prezbiopa!?

S godinama dolazi mudrost, ali nažalost i pogoršanje vida na blizinu. Nije tajna to da vid obično slabi u 40-im godinama, a najčešći krivac je prezbiopija. Ako ste se našli u situaciji da držite novine, mobitel, jelovnik ili bilo što sa sitnim slovima dalje od sebe kako biste izoštrili sliku, vjerojatno znate više o tome nego što mislite, a dodatnu potvrdu da ste uhvaćeni u ovom problemu dao vam je i vaš okulist.

Prezbiopija se danas može vrlo jednostavno korigirati progresivnim naočalama. Varilux progresivne naočalne leće iz Essilora su dizajnirane kako bi vratile jasan i točan vid na svim udaljenostima, bez stalnog mijenjanja naočala. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udaljenosti i donji dio za vid na blizinu.​ U jednim naočalama ili Variluxu su pokrivene sve udaljenosti. Rješenja su različita, ovisno o afinitetima i potrebama, a postoji cijela paleta Varilux progresivnih naočalnih leća kako bi svatko mogao pronaći idealno rješenje za svoj vid.

http://www.essilor.hr/lece/progresivne_lece/Stranice/default.aspx

https://web.facebook.com/EssilorHrvatska/

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!