NAUČITE ŠIVATI

Tri komada odjeće koja možete s lakoćom sami napraviti kod kuće

08.07.2020 u 07:02

Bionic
Reading

Koliko ste puta pomislili da je upravo sada vrijeme da krenete sa svojim kreacijama i ostali obeshrabreni jer niste znali kako se određeni materijal tretira, kako se izrađuje kroj za suknju ili kako uopće započeti? Svima vama koji razmišljate o tome da naučite šivati otkrivamo kako započeti ovaj kreativan hobi i kako odabrati šivaču mašinu koja najbolje odgovara vašim potrebama

U današnje vrijeme kada sve možemo kupiti u trgovinama ili putem internet stranica, šivanje je postalo vještina kojom vladaju malobrojni. Nekada se ta vještina najčešće prenosila s koljena na koljeno, no sada se sve promijenilo.

Vještina šivanja ima mnogobrojne prednosti. Ne samo da ćete moći razviti svoj jedinstveni stil i sašiti si haljinu kakvu ste oduvijek željeli ali nigdje u dućanima niste mogli pronaći kroj koji bi vam savršeno pristajao, nego ćete i uštedjeti. Šivanje po mjeri je obično vrlo skupo, a dobri krojači su često i prenatrpani poslom pa svoju naručenu haljinu morate dugo čekati.

Vječna Singerica

Od davnina su naše bake i mame koristile Singerice kako bi sašile ili popravile neki komad odjeće, a mi smo odrasli gledajući njih kako s ljubavlju sjedaju za mašinu, uvlače konac u iglu i prepuštaju se užitku.

Osim toga, šivanjem možete razviti prekrasan hobi koji će vam postati nova najdraža psihoterapija, gdje ćete zaboraviti na sve brige i probleme i prepustiti se mašti, a tko zna, možda i krene vaša samostalna karijera kao profesionalnog krojača.

Kada sjednete za šivaću mašinu, može biti malo zastrašujuće krenuti, zar ne? Trebate naučiti kako provesti konac kroz nju, naučiti kako mijenjati postavke i čemu sve služe oni silni gumbići. Unatoč tome, kada jednom savladate osnove šivanja, shvatit ćete kako ste se riješili brojnih problema. Više nećete morati plaćati popravke ili provesti cijeli dan u dućanu tražeći baš onu suknju koju ste si zamislili.

Kada pomislite na šivanje, vrlo je vjerojatno da vam na pamet prvo padne Singer. Razlog tome je njezino dugogodišnje postojanje i kvaliteta. Od davnina su naše bake i mame koristile Singerice kako bi sašile ili popravile neki komad odjeće, a mi smo odrasli gledajući njih kako s ljubavlju sjedaju za mašinu, uvlače konac u iglu i prepuštaju se užitku.

START 1306

Akcijska cijena: 1.199 kn (redovna cijena: 1.399 kn)

Ova je Singerica savršena za početnike i rekreativce! Start 1306 nudi vam niz izvrsno praktičnih značajki, s osnovnim i dekorativnim šavovima a odlična stvar je što ovaj model nudi i 6 različitih programa šivanja. Stroj je dizajniran da bude nevjerojatno izdržljiv, s čvrstom metalnom konstrukcijom za teške uvjete rada koji podržava vaše majstorske kreacije! Moći ćete postaviti različite materijale (čak i više slojeva deblje tkanine) ispod stopice i vaše šavove učiniti savršenima.

Tri jednostavna kroja koje možete sami napraviti kod kuće

1. Suknja na preklop

Suknju na preklop poprilično je jednostavno iskrojiti i sašiti. Nakon što izmjerite opseg struka i bokova znat ćete koliko će vam biti potrebno materijala. Od željene tkanine odrežite pravokutni oblik i pri vrhu jedne strane ušijte gumbić kroz koji ćete provući tkaninu i na taj način osigurati suknju. Tkaninu prije porubljivanja isprobajte na sebi da vidite odgovaraju li vam dimenzije. Kada odjenete suknju na preklop dobit ćete vizualno efektan prorez na sredini, baš kao što je prikazano na slici.

2. Haljina ravnog kroja bez rukava

Ako već duže vrijeme tragate za jednostavnom ljetnom haljinom, zašto je ne biste sašili sami? Haljina ravnog kroja s naramenicama također je jednostavn kroj koji ćete s lakoćom svladati, čak i ako nemate iskustvo sa šivanjem. Tkaninu porubite i ušijte naramenice i voila - vaša ljetna haljina je gotova! Ne zaboravite ostaviti 'lufta' sa svake strane kako biste haljinu mogli navući preko ramena. Naravno, uvijek možete pokušati iskrojiti uži model haljine s dodatkom patenta, no za to je potrebno malo više šivačkog iskustva.

3. Banana crop top

Ovo je vjerojatno i najjednostavniji kroj koji nam pada na pamet. Crop topići su trenutno vlo 'in', a banana model bez naramenica svladat ćete bez problema. Odaberite elastičan materijal i bacite se na krojenje i šivanje. Izmjerite opseg grudi i struka. Ukoliko radite s elastičnim materijalom uvijek oduzmite barem 1 ili 2 centimetra kako vam topić tijekom nošenja ne bi spadao. Kada ste sve dobro izmjerili, zavrnite rubove i porubite ih i vaša modna kreacija spremna je za nošenje.

Prepustite se mašti i razveselite se jedinstvenom odjećom koja će biti vaših ruku djelo! Ne propustite ovu savršenu priliku koja traje od 1.7.2020 do 31.8.2020. jer Singer Start 1306 od sada možete kupiti po sniženoj cijeni od 1.199 kn. Nabaviti ju možete na webshopu Singer Hrvatska i kod ovlaštenih trgovina Emmezeta, Bazzar i Ekupi.