LJUBAV U DOBA RECESIJE

Treba li žena platiti polovicu zaručničkog prstena?

01.10.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Moderno doba mijenja tradiciju, pa pitanje bi li žena trebala podijeliti troškove zaručničkog prstena ne zvuči nelogično. Ipak, mišljenja su podijeljena

Nekada bi muškarac kupio zaručnički prsten ženi svog srca, ali novo doba piše nove scenarije. Anketa koju je na Facebooku provela stranica za planiranje vjenčanja The Knot pokazala je da sve više parova dijeli trošak dijamantnog prstena, objašnjavajući da moderna vremena traže ravnomjernu podjelu financija.

No dok neki tvrde da dijeljenje troška ima smisla, drugi kažu da raskid s tradicijom znači da je vrijeme kavalira mrtvo i da je to crni signal da brak neće imati svijetlu budućnost, piše MailOnline.

Samantha Daniels, osnivačica stranice za spajanje usamljenih srca Samantha's Table Matchmaking, izjavila je kako je ne iznenađuje to da su danas i muškarci i žene uključeni u odabir i plaćanje prstena.

'Mislim da to dokazuje povezanost dvoje ljudi, jer danas i muškarac i žena zarađuju i doprinose zajedničkim financijama.'

Ipak, anketa je pokazala da su mišljenja podijeljena: 46 posto žena kaže da bi bilo spremno podijeliti troškove prstena, a 54 posto nije tome sklono.

Puno parova ovih dana živi zajedno i dijele bankovne račune i prije braka, što znači da svaku veliku financijsku odluku - poput kupnje zaručničkog prstena - treba zajednički donijeti. 'Ako dijelite financije, ne znači da vas voli manje zato što ste platiti polovicu prstena', napisala je jedna žena.

Međutim nekim se ženama ta ideja ne sviđa jer je u suprotnosti s tradicijom i elementom iznenađenja. 'Hoćete li dijeliti i božićne poklone?', napisala je jedna zabrinuta komentatorica.