UDOBNE I CHIC

Tražite idealne traperice? Model kakav je nosila Marylin Monroe u šezdesetima vladat će ove sezone

11.02.2022 u 21:17

Bionic
Reading

Nakon skinny traperica koje su godinama vladale modnom scenom, vrijeme je da ih zamijenimo posve drukčijim modelima sa širim nogavicama koje jamče više udobnosti

Kad je u pitanju traper, već neko vrijeme naglasak je na modelima koji su opušteniji i mogli bismo reći 'anti-skinny': dakle, poželjno je da su nogavice šire, a struk viši.

I dok pripijene traperice čvrsto prijanjanju uz siluetu, visoki struk i šire nogavice tzv. mom jeansa pružaju puno više udobnosti.

U svojim omiljenim širim trapericama street style zvijezde poput Katie Holmes, Hailey Bieber ili Kendall Jenner pokazuju kako će ovoga proljeća sve biti u znaku trendi ležernosti.

Široki krojevi i dalje će biti in kad se radi o modelima traperica, a ta nas modna priča vodi u 1960-e s filmskom ikonom Marilyn Monroe. Upravo suprotno tadašnjem prevladavajućem trendu lepršavih hlača, plavokosa zavodnica proslavila je mom jeans koji će dominirati i ovoga proljeća!

Ako ne znate o kakvim se trapericama radi, pogledajte prizore iz western hita 'Misfits' iz 1962.

Marilyn Monroe igra razvedenu plesačicu Roslyn koja čeka neka bolja vremena. U potrazi za dubljim smislom života, Monroein lik upoznaje kauboje i jahače rodea.

  • +16
Traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Glumica po prvi put ne glumi plavokosu naivku, već modernu, neovisnu ženu. Riječ je o ulozi koja je nije bila usmjerena samo na njezin izgled pa je i izgled njezinog filmskog lika bio posve drukčiji.

ulična moda

Jednostavno, a efektno: U moru trendova, ova Zagrepčanka pažnju je privukla vječnom modnom klasikom

Pogledaj galeriju

Umjesto kratkih haljina i suknji, Monroe u ovom filmu nosi mom traperice visokog struka i bijelu široku košulju - riječ je o kombinaciji koja je i dalje popularna nakon više od 60 godina. Suprotno tadašnjem idealu ljepote, ikone desetljeća kao npr. Twiggy ili Audrey Hepburn bile su mršavice, dok su zaštitni znak Marilyn Monroe bile obline, što je došlo do izražaja u trapericama i ležernoj košulji.

Kako ih kombinirati ovoga proljeća:

Iako su mom traperice dobile svoj naziv tek 1980-ih, prvi modeli mogli su se naći već 20 godina ranije. Što ovakve traperice čini tako popularnima?

Suprotno uvriježenom mišljenju da traperice visokog struka stoje tek rijetkima, ovakvi modeli zapravo laskaju mnogim tipovima figura i ističu struk. Majice i košulje najbolje izgledaju kada su uvučene u ovakav model traperica. Ako ih kombinirate npr. s elegantnijim komadima poput svilene bluze ili topa s volanima, možete stajling dodatno upotpuniti i remenom.