U FINANCIJSKIM PROBLEMIMA

Tonči Huljić: Istina je, dužan sam, ali sve ću vratiti

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.04.2011 13:44
  • Objavljeno 13.04.2011 u 11:57
Tonči Huljić i Maksim Mrvica

Tonči Huljić i Maksim Mrvica

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Čini se da je najuspješniji hrvatski hitmejker u financijskim problemima jer u medije je izašlo da je Hypo banka pravomoćno riješila ovrhu na dva milijuna švicarskih franaka ili oko 9,7 milijuna kuna na konto kredita koji je kod Hypo banke diglo društvo Audio vizualne atrakcije, a jamci su bili Roman Majetić i Tonči Huljić

'Ništa od ovog što se dogodilo nije neočekivano, no sve što se zbiva zapravo je samo faza u pregovorima s bankama. Nije, naime, riječ samo o Hypo banci, nego i o Zagrebačkoj banci, a radi se o nečemu na čemu radim već dvije i pol godine i čemu se sada napokon nazire rješenje. U pregovorima sam i s drugim bankama, kojima su izneseni moji poslovni planovi, a sve u cilju rješenja problema', kazao je Tonči Huljić za Jutarnji list. Kako izvještava Index.hr, Hypo banka sjela mu je na imovinu ovrhom od 9,7 milijuna kuna.

Naime, u rujnu 2007. godine producentski dvojac sklopio je ugovor temeljem kojeg je isplaćeno 1,8 milijuna švicarskih franaka za potrebe snimanja sapunice. Rok vraćanja je bio 1. studenoga 2008. godine. Novac, međutim, nisu vratili, a u međuvremenu se raspalo i partnerstvo i svatko je otišao na svoju stranu.

Po dospijeću ugovorne obaveze, banka je neuspješno pokušala naplatiti sredstva osiguranja koja su izdali korisnici kredita. Potraživanje na dan 10. prosinca iznosilo je 2.022.760 švicarskih franaka.

Banka je u veljači 2010. godine pokušala nešto naplatiti s Huljićevog računa, no mora da su se gorko razočarali. Na računu su našli svega 368 kuna. Zato su u ovršnom postupku došli do Huljićevog terena od tisuću četvornih metara, koji sada ide na procjenu pa onda na dražbu. Teško, međutim, da će to biti dovoljno za naplatu gotovo 10 milijuna kuna duga, a da stvar za Huljića bude još nepovoljnija, u postupku je još jedna ovrha Hypo banke na 1,8 milijuna kuna. Svoje treba još reći Županijski sud u Splitu. Ako žalba Huljićevog odvjetnika Tomislava Krke bude odbijena, eto još problema.

'To je samo jedan od kredita koji je dospio, sad se radi na objedinjavanju tih dugova, no ja duboko vjerujem da će ova dugovanja s moje strane biti riješena. Majetić i ja bili smo jamci za vraćanje tog kredita, a ja sam svojom pogrešnom procjenom iz te poslovne priče izašao prekasno. Činjenica je da sam u posljednje vrijeme razvijao projekte koji su sada u fazi realizacije. Nije bilo lako započeti ih u ovo recesijsko vrijeme. Radi se o tri međusobno spojena projekta vezana za domaće i inozemno tržište čije detalje sada ne bih iznosio. A banke moraju raditi svoj posao i tu nema ništa sporno. Ja sam i sad doputovao iz Zagreba gdje sam razgovarao s odvjetnicima banaka. U vremenu od 30 do 60 dana ja ću iznijeti svoj program vraćanja duga', kazao je Huljić za Slobodnu Dalmaciju, usput demantirajući da mu je Hypo banka ovrhom sjela na imovinu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi