HIT SERIJA

Tko su 'Slatke male lažljivice'?

04.03.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Serija o četiri slatke bogatašice koje su se uplele u vlastite laži osvojila je u kratkom roku tinejdžere širom svijeta, a nedavno su i naši gledatelji mogli pogledati prvu sezonu na Doma TV-u. Druga sezona će se početi prikazivati u SAD-u tek na ljeto, a dotad saznajte sve što možda niste znali o 'Slatkim malim lažljivicama'

Tu hit seriju producirali su isti ljudi koji su radili na Tračerici i Vampirskim dnevnicima, a bazirana je na seriji popularnih romana Sare Shepard. Radnja započinje godinu dana nakon tajanstvenog nestanka njihove najbolje prijateljice, a četiri djevojke vjeruju da su njihove tajne na taj način zauvijek sačuvane. No kada počnu primati tajanstvene poruke, shvatit će da ih od istine dijeli možda tek jedan SMS.

Šesnaestogodišnjakinje – Arie (Lucy Hale), Spencer (Troian Bellisario), Hanne (Ashley Benson) i Emily (Shay Mitchell) – izgubile su kontakt. No to se mijenja kada počnu pristizati tajanstvene poruke od osobe koja se potpisuje s 'A'. Vezane nekadašnjim prijateljstvom te panikom i pomutnjom uzrokovanim zagonetnim porukama, djevojke se ponovno okupljaju, iako svaka ima svoj razlog da nikome ne otkrije svoju tajnu.

Serija, kao i glumci Ian Harding te Lucy Hale, osvojili su nagradu Teen Choice. Njeno emitiranje u SAD-u započelo je u lipnju prošle godine i doživjela je velik uspjeh pa je naručeno još 12 epizoda za prvu sezonu, koje su se počele emitirati početkom ove godine. Također, naručena je i druga sezona koja se u SAD-u treba početi emitirati na ljeto.

Zanimljivo je da je ideja vodilja producenata bila stvoriti seriju koja će biti nešto poput Kućanica za tinejdžere. Kritičari su je pohvalili pa su, između ostalog, napisali: 'U usporedbi s novom tinejdžerskom serijom, popularne vampirske romantične priče postaju zaista anemične.' Drugi su je opisali kao 'moderan spoj 'Tračerice' i 'Znam što si radila prošlog ljeta''. Super zvuči, zar ne?

UPOZNAJTE SLATKE MALE LAŽLJIVICE

Aria
se tek vratila u rodni grad nakon boravka u Europi te pokušava potisnuti saznanje o koketiranju svog oca Byrona (lowe) s njegovom bivšom studenticom. Aria to želi sakriti od svoje majke Elle, a u međuvremenu njenu pažnju zaokuplja markantni profesor engleske književnosti Ezra Fitz (Harding).
Hanna je buntovnica sklona nevoljama, čija majka Ashley (Leighton) uzima stvari u svoje ruke u nastojanju da sačuva svoju reputaciju te imidž svoje kćeri.
Spencer je perfekcionistica i odlična učenica koja se cijeli život bori s tim da drži korak sa svojom uspješnom obitelji. Upravo zbog toga se osjeća jako usamljeno. Čini se da je nitko ne razumije dok ne pronađe pravo razumijevanje - u zagrljaju sestrinog zaručnika.
Emily je sportašica koja pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu, a počne se družiti s novom susjedom Mayom (Lawson), djevojkom slobodnog duha koja se nedavno preselila u Alisoninu staru kuću preko puta ulice.

O GLUMCIMA:

TROIAN BELLISARIO (Spencer Hastings)
Lijepa glumica imala je ulogu u seriji 'Navy CIS' te gostovala u serijama 'JAG', 'First Monday' i 'Quantum Leap'. Glumila je u nezavisnim filmovima 'Peep World' te 'Consent' i 'Billboard Dad'. Na daskama koje život znače odigrala je uloge u predstavama 'Farragut North' te 'Equivocation'. Bellisario živi u Los Angelesu gdje je diplomirala glumu na University of Southern California’s School of Theatre.

ASHLEY BENSON (Hanna Marin)
Rođena u Kaliforniji, Ashley je rano razvila strast prema kazalištu te počela glumiti u dobi od devet godina. Glumila je u seriji 'Eastwick', u kojoj je utjelovila kćer Rebecce Romijn, te u filmu 'Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal'. Na malom ekranu gledatelji je mogu vidjeti u serijama 'Zapadno krilo' te 'O.C.', kao i u sapunici 'Naši najbolji dani', u kojoj je utjelovila lik Abigail Deveraux.

 
HOLLY MARIE COMBS (Ella Montgomery)
Combs je poznata po svojoj ulozi Piper Halliwell u poznatoj seriji 'Čarobnice' koju smo pratili na Novoj TV. Osim što je glumila u toj seriji, Holly je bila i producentica četiri sezone. Rođena je u San Diegu u Kaliforniji, a preselila se u New York u dobi od osam godina. Dobila je priliku na velikom platnu s deset godina, kada je zajedno s Donom Johnsonom te Susan Sarandon glumila u filmu 'Sweet Hearts Dance'. Za ulogu u seriji 'Kućice u cvijeću' osvojila je nagradu Young Actors. Ostvarila je i ulogu u filmu Stevena Soderbergha 'Oceanovih 11', u kojemu glavne uloge tumače George Clooney i Brad Pitt.

LUCY HALE (Aria Montgomery)
Lucy Hale je nedavno glumila u serijama 'Privileged' te 'The Sisterhood of the Traveling Pants 2'. S obzirom da je rođena u Memphisu u Tennesseeju, Lucy je odmalena voljela glazbu te je rano počela učiti pjevanje. Ostvarila je ulogu u filmu 'Sorority Wars' te imala gostujuće uloge u serijama 'Privatna praksa' i 'CSI Miami'. Lucy je glumila i u serijama 'Kako sam upoznao vašu majku' te 'O.C.'.

IAN HARDING (Ezra Fitz)

Harding je rođen u Njemačkoj te je bio najmlađe dijete u obitelji vojnika. Obitelj se kasnije preselila u Virginiju gdje se Ian počeo baviti nogometom i košarkom. U srednjoj školi priključio se dramskoj grupi, a satove glume je nastavio pohađati na Sveučilištu Carnegie Mellon. Ostvario je ulogu u seriji 'NCIS: Los Angeles', a glumio je i u filmu Eda Zwicka 'Love and Other Drugs'.

LAURA LEIGHTON (Ashley Marin)

Laura je poznata publici po svojoj ulozi u seriji 'Melrose Place'. Ostvarila je uloge u serijama 'CSI: Miami', 'Bostonsko pravo' i 'Zakon i red'. Glumila je u filmovima 'Love Notes', 'Daniel's Daughte'r' te 'Mending Fences'. Rođena je u Iowa Cityju, a za ulogu u 'Merlose Placeu' nominirana je za Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne glumice.

CHAD LOWE (Byron Montgomery)
Chad je za ulogu u seriji 'Life Goes On' dobio nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca. Započeo je karijeru kao glumac 1980-ih godina te ostvario mnogobrojne uloge. Glumio je u serijama: 'Melrose Place', 'Popular', 'Opet iznova' te 'Hitna služba'. Na velikom ekranu okušao se u filmovima 'Nobody’s Perfect', 'True Blood' i 'Quiet Days in Hollywood'. Kao redatelj režirao je pojedine epizode serija 'Braća i sestre', 'Kosti', 'Zakon i red' i 'Hack and Without a Trace'. Lowe je producirao i režirao film 'The Emperor’s Club.'.

SHAY MITCHELL (Emily Fields)

Shay Mitchell je dijete Filipinke i oca irsko-škotskog podrijetla. Rođena je u Torontu u Kanadi. Odmalena je pokazivala interes za glumu, a počela se baviti plesom u dobi od pet godina. S deset godina obitelj se preselila u Vancouver, gdje je Shay započela karijeru modela. Ostvarila je ulogu u seriji 'Degrassi:The Next Generation'.