Riječ je o filmu koji se ovoga ljeta s velikim uspjehom prikazivao u našim kinima, a u glavnim ulogama su Emile Hirsch, John Goodman, Christina Ricci i dr.

Speed Racer (Emile Hirsch) rođen je za utrke – agresivan je, pronicljiv i iznad svega neustrašiv. Jedini mu je pravi suparnik uspomena na brata kojeg je obožavao, legendarnog Rexa Racera, a koji je poginuo tijekom utrke.

Speed je odan obiteljskoj tvrtki koju vodi njegov otac, Pops Racer (John Goodman), konstruktor njegove jurilice Mach 5. Kada Speed odbije primamljivu i unosnu ponudu ekipe Royalton Industries, ne samo da razbjesni manijakalnog vlasnika (Roger Allam), već otkrije i strašnu tajnu – neke od najvećih utrka namješta šačica beskrupuloznih tajkuna manipulirajući vrhunskim vozačima ne bi li povećali profit. Odbije li Speed voziti za Royalton, ovi će se pobrinuti da nikada više ne prođe ciljnom ravninom.

Jedini način da Speed spasi obiteljsku tvrtku i sport koji voli jest da pobijedi Royalton na njihovu terenu. Uz podršku obitelji i vjerne djevojke Trixie (Christina Ricci), Speed će se udružiti s nekadašnjim suparnikom, tajanstvenim Racerom X (Matthew Fox), da bi pobijedio u natjecanju u kakvom je njegov brat izgubio život: pogibeljnoj cross-country utrci nazvanoj The Crucible.