ZANOSNA POLJAKINJA

Tko je ljepotica čije je tijelo 'posudila' Demi Moore?

09.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Predivna Anja Rubik vitkog tijela i sanjiva pogleda dugo je sanjala o maneknskoj karijeri, a kada joj se taj san ostvario, za nju više nije bilo granica. Često optuživana zbog izražeže mršavosti, Anja je čak i 'posudila' tijelo Demi Moore te digla neviđenu prašinu medija oko sebe

Plavokosa i vitka Anja Rubik dok je odrastala, dugo je sanjala o manekenskoj karijeri, a kada joj se ta prilika pružila, prvo ju je odbila, zaključivši da prvo želi završiti školu i tek nakon toga stati na modnu pistu. Rođena 1983. godine u Poljskoj, Anja je svijetom počela putovati kada joj je bilo samo pet godina. Naime, 1988. godine s obitelji se preselila u Grčku, zatim u Kanadu i nakon toga u južnu Afriku.

Dok je pohađala srednju školu u Parizu, zapela je za oko modnim agentima, no lijepa Poljakinja nije se dala zavesti bajkovitim svijetom mode te je, kao model, radila samo za vrijeme školskih praznika. Odmah nakon završetka škole, Anja je ozbiljno zakoračila u modni svijet, a njezin izgled s mjerama 84-61-90 na 179 centimetara visine u kombinaciji s plavom kosom i plavim očima ubrzo joj je otvorio sva modna vrata.

Krasila je naslovnice nekih od najprestižnijih magazina na svijetu poput Numéra, Nylona i Ellea te Voguea čiji je urednici doslovce obožavaju. Sličan uspjeh imala je i kod slavnih dizajnera, tako su se na modnim revijama Givenchy, Chloé, Christian Dior, Hermès, Valentino, Gucci, Lanvin, Balmain i mnogi drugi praktički otimali, a Valentino, Chanel, Christian Lacroix i Elie Saab angažirali su je i za svoje haute couture revije.

Njezin manekenski izgled nije promaknuo ni čelnicima Victoria'a Secreta pa je na pisti zablistala i u donjem rublju tog poznatog brenda. Francuski Vogue čak ju je i uvrstio u top trideset najboljih modela na sviijetu, a kako ta titula ne dolazi bez podebljeg bankovnog računa, našla se i na 18. mjestu top liste 25 najbolje plaćenih modela koju je sastavio portal models.com.

Malo se 2009. godine odmaknula od modnog svijeta te posudila svoj lik i igrici Yoga Wii namjenjenoj za Wii konzole, a poslužila je i kao inspiracija za lik Cane Lele u mangi 'The one'. Kad je u pitanju posao, Anja se ne boji poziranja bez odjeće - u kultnom Pirellijevu kalendaru za 2011. godinu, koji je snimio Karl Lagerfeld, pojavila se gola te postala jednom od omiljenih Lagrefeldovih muza.

Široj javnosti najpoznatije je postala u 'slučaju W magazin', točniije kad su urednici W magazina optuženi da su na svojoj naslovnici na glavu Demi Moore 'nalijepili' upravo Anjino tijelo s Balmain revije. Vrlo vitka Anja često je bila prozivana zbog mršavosti, no ova 29-godišnjakinja uporno tvrdi da živi i jede zdravo te zato i uspijeva biti tako vitka.

'Redovito vježbam jogu. Kad mi je prijateljica prije nekoliko godina rekla koliko joj to dobrog čini, mislila sam da izmišlja. No sad sam i ja obožavateljica, toliko da sa sobom na putovanja obavezno nosim program za vježbanje Wii', otkrila je jednom prilikom. Osim toga, ljubiteljica je povrtnih shakeova, a tvrdi da iza njezine mršavosti stoji samo prehrana: 'Jedem često, ali male porcije i pazim da ne kombiniram voće i mliječne proizvode. To je sve!'

Iako joj je poslovni život i više nego uzbudljiv, Anja se trudi privatni život što bolje organizirati. Godinama je bila u vezi sa srpskim modelom Sašom Knezovićem, a par se zaručio prije dvije godine na sam Božić u Veneciji. Šest mjeseci kasnije, točnije 16. srpnja 2011, izrekli su sudbonosno 'da' na Majorci. Vjenčanicu joj je dizajnirao sam kreativni direktor modne kuće Pucci, Peter Dundas, koji joj je i jedan od najbližih prijatelja.