glumica i fitness ikona

Tko bi joj dao 85? Jane Fonda izgleda sjajno, a od vježbanja ne odustaje

13.01.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Glumica i fitness ikona pojavljuje se kao jedno od zaštitnih lica u novoj kampanji švedskog diva H&M-a. U sportskoj izdanju 85-godišnja Jane Fonda prikazana je kako vježba kod kuće potičući tako na aktivan život za koji godine nisu prepreka

Jane Fonda jedna je od protagonistica koje je švedski modni brend H&M odabrao za lice nove kampanje svog fitness brenda H&M Move. Kad je 85-godišnja glumica prošlog rujna objavila da joj je dijagnosticiran Hodgkinov limfom, ta vijest je odjeknula u medijima i izazvala zabrinutost njezinih brojnih obožavatelja.

No, slavna se glumica 9. siječnja ponovno se pojavio na predstavljanju svog najnovijeg filma '80 For Brady' na Palm Springs International Festivalu, uvjeravajući sve da se osjeća puno bolje i da je njezina bolest trenutno u remisiji.

Sportska H&M kampanja zagovara raznolikost i demokratizaciju sportske odjeće, kao i poticanje ljudi na zdraviji način života. Slavna 84-godišnja glumica u kampanji se pojavljuje se uz poznata lica iz svijeta sporta poput slavnog Zlatana Ibrahimovića ili Nadie Nadim, također profesionalne nogometašice.

U novoj kampanji švedskog brenda mogu se vidjeti njezini protagonisti kako vježbaju i provode razlilite treninge. Od joge do boksa, vježbi skakanja, trčanja ili, kao što je slučaj s Jane Fondom, bavljenja sportom kod kuće na sobnom biciklu. Na ovaj način, uz prikaz aktivnog života poznatih osoba, želi se potaknuti ljude da započnu godinu s dodatnom dozom motivacije za aktivan način života.

'Svi imamo istu misiju, a to je pokrenuti cijeli svijet. Nadamo se da će prikazivanje naših veleposlanika kako se zabavljaju s našom novom kolekcijom Empower inspirirati druge da im se pridruže i novu godinu započnu isprobavajući nove načine kretanja,' rekao je Simon Brown, direktor H&M Movea.

Ovo nije prvi put da je Jane Fonda dio kampanje za ovu modnu tvrtku, budući da je u kolovozu 2022. bila jedna od protagonistica lansiranja H&M fitness asortimana. Tom prilikom ikona fitnessa Jane Fonda i hvaljeni koreograf JaQuel Knight, odgovoran za neke od najlegendarnijih plesova našeg vremena i više Superbowl showova, vodili su trening.

Mladolika glumica je tom prilikom ispričala: 'Provela sam velik dio svog života tjerajući ljude da se kreću i prirodno me privukla misija H&M Move koja želi potaknuti sve da to čine. Također mi se jako svidjela njihova 'movewear' filozofija. Za mene se ne radi o vrstama sportova ili postizanju uvježbanog izgleda, već o tome da svom tijelu omogućite vrstu kretanja koja mu je potrebna da ostane zdravo i da se možete brinuti o sebi.'

Ubrzo nakon te izjave, glumica je izdala priopćenje u kojem je objavila da boluje od non-Hodgkinovog limfoma koji liječi kemoterapijom. Čini se kako oporavak dobro napreduje, a legendarna glumica i fitness ikona i u devetom desetljeću neiscrpan je izvor inspiracije i motiviranosti.

  • +9
Jane Fonda Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia