POMOĆ MODERNIM ŽENAMA

Test za menopauzu otkriva kad je vrijeme za trudnoću

28.06.2010 u 09:16

Bionic
Reading

Vrlo jednostavan test krvi otkrivat će ženama u njihovim dvadesetima godinama koliko vremena imaju za majčinstvo. Revolucionarni test stvorili su poznati liječnici

Revolucionirani test koji bi se na tržištu trebao pojaviti za tri godine, moći će predvidjeti ženama koliko im je vremena ostalo do menopauze. Test otkriva menopauzu s velikom točnošću.

Žene će, dakle, sada moći znati koliko im vremena ostaje do menopauze pa će moći odlučiti kada je vrijeme za majčinstvo. Također, moći će na vrijeme i zamrznuti jajašca pa ih iskoristiti kasnije.

'U ovim modernim vremenima žene se sve kasnije odlučuju na majčinstvo, jer im dugo traje obrazovanje, onda stvaraju karijeru i trudnoću odgađaju. Problem je to što, kad požele imati dijete, ne mogu. Takvim ženama ovaj će test biti od velike koristi', istaknuo je znanstvenik Fahimeh Ramezani Tehrani.

Novi test isproban je na 266 žena i pokazao se kao vrlo točan. Ipak, znanstvenici kažu da žene trebaju pripaziti, jer s godinama imaju sve manje jajašaca za oplodnju pa s majčinstvom ne treba dugo čekati.