pristaje svima

Tako laskavo: Ovo je frizura koja će biti hit ove godine, a nije bob

24.04.2024 u 21:06

Bionic
Reading

Duga kosa puna volumena must have je proljetne sezone. Stoga, ako se dvoumite, razmislite o puštanju kose jer, vjerovali ili ne, dulja kosa itekako može imati pomlađujući efekt

Iako je bob i dalje među najpopularnijima, duga kosa, zahvaljujući svježem izgledu i laskavom stilu, ali i lakoći oblikovanja, bit će prisutna cijele 2024. godine. Uz to, neće biti izbor samo za one u 20-ima i 30-ima, već i za one u 40-ima. Naime stručnjaci ističu da dobro stoji svima.

Osim toga, duga kosa dobro pristaje svim tipovima lica jer se lako može prilagoditi i personalizirati. To pokazuju frizure poput one nazvane butterfly, jedne od najpopularnijih ove sezone. Općenito, ove godine se vraća moda devedesetih: opuštenije šiške, otvorene poput zastora i s istaknutim efektom leptira.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Frizura koja je u trendu ove godine

Iako nema definiran naziv, prema riječima stručnjaka, duga kosa s puno volumena vrlo je tražena. Nakon duljeg vremena došlo je do blagog zasićenja kratkom kosom te se veliki broj dama ponovno vraća dužini.

Kada je riječ o trenutno trendi frizuri, najtraženiji je oblik s dugim slojevima te s puno volumena na kraju, a prirodni valovi nikada nisu bili poželjniji.

Četiri načina nošenja voluminozne duge frizure

Opušteno i ravno. Ravnu kosu postižemo uz pomoć pegle za kosu, ali i feniranjem, čime dobivamo opušteniju, ali besprijekornu teksturu i senzualni pokret koji nije očekivan. Za inspiraciju mogu poslužiti 90-e nudeći reference u stilu zdrave kose koja može završiti, naravno, zavjesa-šiškama.

Dugo i slojevito. Duga i istovremeno pokretna i opuštena kosa postiže se stvaranjem dugih slojeva, održavanjem gustoće i izdvajanjem pramenova kako bi istaknulo lice i postigla njegova veća otvorenost. U ovom slučaju odličan izbor je konturiranje jer će dodatno uokviriti lice i istaknuti željene značajke.

Inspirirano 60-ima. Oblikovana feniranjem i s puno volumena od korijena, ova frizura usmjerena je na održavanje fluidne teksture, s mekim i dobro integriranim slojevima, koji pomažu da se kosi da pokret.

Sa slojevitim šiškama. Duga kosa nosi se sa suptilnim slojevima i dugim šiškama, uz dodatak prirodnog volumena, a on nije pretjeran.