'SK8TER GIRL'

Tajne modnog stila Avril Lavigne

10.02.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Od njezina prvijenca 'Let Go' iz 2002. prošlo već dosta vremena, no kanadska pop punk princeza Avril Lavigne nije pala u zaborav. U ožujku se vraća na glazbenu scenu s novim albumom 'Goodbye Lullaby'

Usprkos novim licima koja su se u međuvremenu pojavila, Avrilin modni stil još je uvijek omiljena inspiracija mnogim tinejdžericama.

Sitna Kanađanka koja danas ima 26 godina, prodrmala je glazbenu scenu svojim hitovima Complicated i Sk8er Boi isfuravši ulični modni stil nadahnut punk rockom, skejterskom odjećom i veselim detaljima. Sve one kojima se nije svidio slatkasti stil Britney i Christine Aguilere bili su zadivljeni malom buntovnicom s gomilom narukvica sa zakovicama.

Vojska malih tinejdžerica do najsitnijih je detalja kopirala Avrilin izgled kul skejterice u starkama, a zanimljivo je da je zelena majica škole Wilkesboro Elementary iz Sjeverne Karoline koju je Avril nosila u spotu 'Sk8er Boi' izazvala takvu pomamu njezinih fanova da ih je uprava škole morala dodatno naručiti.

Ipak, s vremenom se i njezin modni stil mijenjao što se mnogim fanovima 'stare' Avril nije svidjelo.

'Kad sam se tek počela probijati, imala sam 17 godina i tako sam i izgledala. No sad imam 26 i normalno je da izgledam drukčije. Taj se proces inače zove odrastanje', u svom stilu Avril poručila svojim nezadovoljnim obožavateljima.

Svoj modni stil opisala je kao spoj rock chica i ženstvenih odjevnih predmeta, istaknuvši da od renomiranih kreatora posebno cijeni Chanel

Priznaje da se danas voli srediti i odjenuti haljine i visoke pete, ali kaže da pazi da sve začini nekim otkačenim, neobičnim detaljem.

Avril tako možete vidjeti u kratkoj haljini uz koje kombinira marte ili starke, a tu je uvijek neki zgodan modni detalj poput torbice sa zakovicama ili ludih predimenzioniranih narukvica. Budući da je zaljubljenica u modu, Avril je, poput mnogih celebova, lansirala svoju modnu kolekciju, Abbey Dawn', namijenjenu mladima i svima onima koji se tako osjećaju, a odjeća je uglavnom u crnoj, sivoj, bijeloj i ružičastoj. Najčešće korišteni uzorci su mrtvačke glave te životinjski i karo uzorak, a pjevačica kaže da je to odjeća koju i ona rado nosi.

U toj kolekciji prevladavaju majice s printovima, jakne s kapuljačom, uzorci s mrtvačkim glavama i tajice. Kolekcija je dobila naziv prema Avrilinom nadimku iz djetinjstva.

'Bilo mi je jako važno da svaki komad odjeće iz kolekcije dobro stoji pa sam većinu toga sama isprobala. Željela bih da moju odjeću nose i osobe starije od 20 godina te da se u njoj osjećaju dobro i privlačno', kaže Lavigne koja je uspješno na tržište izbacila i dva parfema - Black Star i Forbidden Rose, a navodno planira i treći.

Naravno, Avril nije zaboravila ni na glazbu. Nakon tri uspješna studijska albuma i četiri godine od posljednjeg izdanja, Avril se vraća s novim albumom Goodbye Lullaby, za koji i sama kaže da je znatno emotivniji od prethodnih, a stiže u glazbene trgovine 8. ožujka. Najavni sing 'What the Hell', vrckava pjesma o slobodi i zabavi već se vrti na TV i radijskim postajama. Nekako nam se čini da će ovo biti godina velikog Avrilinog povratka.