VIDEO RECEPT

Svježi bakalar s porilukom

30.09.2009 u 11:23

Bionic
Reading

Ako u vašem dućanu, kao ni u dućanu kod crnooke bjonde iz stare pjesme, nema bakalara, prošećite se do dućana gdje ga ima. Isplati se. Ne morate se mučiti sa suhim, kupite smrznute filete i otopite ih u slanoj vodi. Odlični su, baš kao i ovo prekrasno jelo

Potrebni sastojci:

1 kg bakalara
1 kg krumpira
2 poriluka
2 žlice sjeckanog peršina
2 režnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
200 ml bijelog vina
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Poriluk i krumpir očistimo, narežemo na ploške i isperemo pod mlazom vode. Bakalar očistimo, odstranimo glavu i iznutrice, operemo, filetiramo, narežemo na manje komade te začinimo solju i paprom.

Zatim u nauljeni lonac s debelim dnom, slažemo red krumpira pa red poriluka, začinimo solju i paprom, prelijemo maslinovim uljem i prekrijemo narezanim bakalarom. Preko svega protisnemo češnjak, prekrijemo redom krumpira, posipamo sjeckanim peršinom, posolimo i popaprimo.

U zdjelici pomiješamo koncentrat rajčice s bijelim vinom i prelijemo po bakalaru. Sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.

Kada zavrije, maknemo poklopac i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com