METROSEKSUALNI TREND

Sviđaju li vam se muškarci koji depiliraju prsa?

06.06.2013 u 12:53

Bionic
Reading

Muškarci danas vole imati glatka prsa, bez ijedne dlačice, pa ih svaki peti i depilira

Čini se da je depiliranje prsa postalo pravi trend među muškom populacijom. Nekada su to činili samo slavni muškarci, a danas svaki peti, otkriva najnovije istraživanje. Najviše njih brije prsa, a oni malo hrabriji čupaju dlake voskom.

Ne tako davno na cijeni su bili mačo muškarci dlakavih prsa, ali taj je imidž očito otišao u prošlost. Muškarci danas vole imati glatka prsa, bez ijedne dlačice. Čini se da nisu usamljeni u tomu, jer je jedno prijašnje istraživanje pokazalo da i 66 posto žena voli muška prsa bez dlaka.

Trend glatkih prsa već je odavno aktualan među nekim sportašima, posebno plivačima. Kako su pokazala istraživanja, za njih je to dobro jer im pomaže da ostvaruju bolje sportske rezultate. A što je s ostalim muškarcima?

Izgleda da je većina njih prigrlila metroseksualne trendove pa je briga za izgled postala imperativ. U skladu s tim razvila se i industrija za ljepotu muškaraca pa se sada često i muškarci mogu sresti u salonima za uljepšavanje.

'Metroseksualci su danas normalna pojava. Mladim muškarcima potpuno je normalno da se brinu za svoje tijelo, odlaze u teretanu, paze što jedu, mažu se kremama, depiliraju se… Onda im je u konačnici i stalo da svi vide koliko su truda uložili u svoja tijela', pojasnio je Mark Simpson, autor knjige 'Metrosexy' koja govori o rastućoj muškoj fascinaciji fizičkim izgledom.