MODNA INSPIRACIJA

Sviđa vam se 'prikriveni' luksuz? U ove komade vrijedi investirati jer će trajati godinama

06.10.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Više no ikada na cijeni je prikriveni luksuz, odnosno komadi koje 'ne vrište' na prvu loptu da su skupocjeni, već nose jednu posve drugačiju estetiku

Ovakav stil zapravo nije ništa novo, budući da tzv. quiet luxury (tihi, odnosno prikriveni luksuz) na najbolji način opisuje modnu vladavinu Phoebe Philo u kući Céline, ali i 14 godina star brend The Row iza kojeg stoje vjerojatno najpoznatije blizanke na svijetu, Mary Kate i Ashley Olsen, bivše glumačke zvijezde koje su se proslavile kao djevojčice u 'Punoj kući'.

Iako je ovaj stilski odmak prema luksuznim komadima koji su lijepi i posebni, no ne previše upadljivi, postojao i prijašnjih godina, ove godine je na vrhuncu popularnosti.

Način razmišljanja kupaca promijenio se i oni žele dati više novca za kvalitetne i luksuzne komade koji su bezvremenskog karaktera.

YVES SAINT LAURENT U PARIZU

Božanstvena kolekcija luksuznog francuskog brenda ostavit će bez daha sve ljubiteljice klasike s modernim odmakom

Pogledaj galeriju

'Iako pojam dotjerati se sada označava nešto posve drukčije, još uvijek postoje prigode da se odjenemo glamuroznije, no istovremeno elegantno i chic, ali i udobno. Tu se odlično uklapa odjeća npr s potpisom The Row ili Gabriele Hearst', objasnila je svojedobno Cassie Smart s Matchesfashion.com.

  • +5
Kate Moss Izvor: Profimedia / Autor: Domine Jerome/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Nenaglašeni, odnosno neupadljivi luksuz ključna je riječ za mnoge kolekcije, a to se odnosi na visokokvalitetno pletivo, kašmir i neutralne tonove. Kako biste ostvarili takav look, pletena je haljina bez sumnje vrlo visoko na top ljestici neophodnih komada', kaže Tiffany Hsu s Mytheresa.com.

Kako biste postigli ovoj izgled nužni su slojeviti stajlinzi s puno pletenih haljina, toplih šalova, udobnih hlača, mekih džempera...

Privlačnost ovih 'tihih luksuznih komada' je u tome što su dizajnirani tako da ih možete nositi bez obzira na godišnje doba i stoga ćete ih nositi u brojnim prigodama.

Evo koji su komadi klasici 'pritajenog' luksuza koje ćete zauvijek čuvati u svojoj garderobi:

Pletena haljina

Bijela 'muška' košulja

Čizme do koljena

Bezvremenski zlatni nakit

Svilena odjeća

Kaput u boji devine dlake

Mokasinke

Kvalitetan sat

Sako u neutralnoj nijansi

Bezvremenska kožna torba

Kožni remen