PERWOLL FASHION.HR, 4. DAN

Svi će primijetiti ženu koja se usudi odjenuti ovo

20.10.2013 u 00:01

  • +25

Perwoll Fashion.hr: Branka Donassy, Pavla Aleksić, LIFT by Perwoll: Silvio Ivkić

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Bionic
Reading

Završnu večer Perwoll Fashion.hr-a obilježile su dame u najlonskim haljinama Branke Donassy, pročišćena elegancija Pavle Aleksić, vamp žene koje se usude riskirati Silvija Ivkića, opasne djevojke Marije Kulušić, elegantni muškarci Ivice Klarića, a modnu poslasticu zaokružio je izvrsnom kolekcijom Robert Sever

Branka Donassy odlučila je ovaj put pokazati što znači odlična konstrukcija. Materijal koji ju je na to inspirirao i potaknuo je najlon, tj. zaštitne vreće od kojih pravi čarobne haljine, pomalo nalik na skulpture. Dizajnerici nisu potrebni nikakvi dekorativni dodaci jer ljepota njezinih haljina proizlazi iz konstrukcije. Zanimljivo napravljene u najlonu, daju naslutiti cijelu siluetu jasno vidljivim oblicima tijela, a svojom izradom otkrile su sav talent dizajnerice koja voli čiste linije i eleganciju.

Pročišćenu eleganciju za modernu damu ponudila je dizajnerica Pavla Aleksić, u okvirima crne, bijele i sive stvorivši zanimljivu, stilski zaokruženu kolekciju. Asimetrične pelerine, kaputi s tankim remenom, mala crna haljina s bolerom - sve zanimljivo, lišeno suvišnih detalja i lako prilagodljivo drugim odjevnim predmetima. Svaki pojedini komad odiše elegancijom, a njezina žena je dama koja se u klasičnim komadima, ali sa zanimljivom obradom rukava i igrom trakica, odmakla od puke jednostavnosti.

Ženu kao moćnu anarhisticu vidi dizajner Silvio Ivkić. Ona je vamp, pomalo avangardna, ali toliko samosvjesna i modno zanimljiva da na glavi nosi kopču toliko predimenzioniranu da magnetski privlači poglede. Koža u kombinaciji s tilom i kvadratni prorezi na seksi haljinama njegov su adut, a trakasti kožni detalji i stilizirani šiljci na ramenu šalju poruku da je njegova žena moćna, spremna privući pažnju i ne preže ni od čega da to i ostvari. Kolekcijom je još jednom potvrdio svoju ljubav prema crnoj boji.


Dizajnerica Marija Kulušić u novoj kolekciji igra na zavodljivu ljepotu kože pa tako oduševljava crnom balon-haljinom, asimetričnim kaputom te ramenima izrađenima u špic. Inače, kroz cijelu kolekciju, nadahnutu gotičkom arhitekturom, protežu se prepoznatljivi elementi šiljatog luka i karakterističnih vitraja.

IK studio by Ivica Klarić ponudio je još jednu izvrsnu kolekciju za modernog muškarca. Njegove hlače i sakoi daju šminkersko-šarmerski štih, šalovi pak modni integritet, a svileni prsluci otkrivaju modnu hrabrost muškarca. Klarić oduševljava savršeno skrojenim sakoima s detaljima poput tamnih obruba i kombiniranjem boja s izvrsnim prijelazima između njih. U njegovoj kolekciji naći će se i dimije za muškarca koji se ne boji eksperimentirati, ali i casual komadi s prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom.

Ovosezonski Perwoll Fashion.hr zatvorio je dizajner Robert Sever izrazito damskom kolekcijom, ali i muškom linijom namijenjenom modno odvažnim muškarcima. Njegove dame nose plisirane haljine, sjajne materijale i upadljive ogrlice. Njegov muškarac ne ustručava se svjetlucavih materijala, kombinacija boja, a hrabro nosi i pismo-torbu. Konstrukcijski je sve to savršeno, zanimljivo i promišljeno do posljednjeg detalja. Cjelokupan styling zaokružuju upečatljive torbe s istim dizajnerskim potpisom. Kolekcija je to koju su s najvećim pljeskom posljednje večeri ispratili modni sladokusci.