NOVI TREND

Sve više žena želi veliku stražnjicu

07.02.2014 u 11:18

Bionic
Reading

I dok su žene prije nekoliko godina silno žudjele za vitkim tijelima s minimalno izraženim oblinama, prema svemu sudeći danas je poimanje ljepote sasvim drugačije, a velik broj njih žudi za većom stražnjicom – onom po uzoru na Kim Kardashian - a zbog toga se i sve veći broj odlučuje na operaciju kojom se ona povećava

Kada se radi o stražnjicama, sudeći prema britanskom istraživanju, žene su odlučile - što veća stražnjica, to bolje. Klinika Harley Street bilježi snažan rast u broju operacija kojima se povećavaju stražnjice, odnosno operacija transfera masnoće u stražnjicu, na koje se odlučuje sve veći broj žena kako bi imale bujne obline poput Kim Kardashian.

Kako kažu iz te privatne klinike u Londonu, broj žena koje odlučuju povećati stražnjicu u samo godinu dana trostruko se povećao. Postupak povećanja stražnjice uključuje ubrizgavanje masnoće, uzete iz nekog drugog dijela tijela, u stražnjicu. Masnoća koja se ubrizgava u stražnjicu najčešće se uzima iz bokova, trbuha ili bedara i onda ubrizgava u stražnjicu koja dobiva puniji i bujniji oblik.

Osim toga, najnoviji rezultati istraživanja ukazuju na to kako većina žena priželjkuje tijelo Kim Kardashian i Kelly Brook. Stoga niti ne čudi ovaj rastući trend kojim žene dodaju obline svome tijelu, piše Daily Mail. Postupak povećanja stražnjice, kako navode iz klinike, najčešće traže žene koje su zaključile kako im se taj dio tijela opustio i izgubio volumen te ženke koje žele veću i puniju guzu, piše Daily Mail.

Za razliku od umetanja implantata u stražnjicu, povećanje stražnjice prijenosom masti se odvija pod lokalnom anestezijom te ne zahtijeva dulji boravak u bolnici, što je dodatno doprinijelo popularnosti ove procedure. Kako ističu liječnici, velikom broju žena teško je odvojiti više vremena kako bi otišle na operaciju, a i boravak u bolnici im predstavlja problem, međutim mogućnost da se isti dan nakon zahvata ide kući i vrlo brzo vrati svakodnevnim aktivnostima čini im se privlačnom.

'Smatram kako je postupak vrlo popularan i zbog povećane svijesti o prednostima i mogućnostima masti ako se koristi za poboljšanje ili pomlađivanje određenog područja na tijelu. Masnoća je autologno tkivo iz pacijentovog tijela, što znači da je sigurna, pouzdana i prirodna supstanca, a mogućnost odbacivanja je jako niska. Masnoća je također vrlo učinkovit filer, a nakon ovog zahvata stražnjica će biti punija i do pet godina, pa je ovo dugoročna opcija', kaže doktor Dennis Wolf iz privatne klinike Harley Street.