BLAGOTVORNI UČINAK

Suha, masna ili osjetljiva: Koje ulje za njegu koristiti ovisno o tipu kože

27.05.2020 u 17:11

Bionic
Reading

Ulja poput onog od kokosa, avokada ili ruže odavna su poznata po svojem blagotvornom učinku pa se mogu koristiti za njegu tijela

Ulja su bogata vitaminima i dragocjenim sastojcima, lako se apsorbiraju pa nije ni čudo kako su veliki hit u beauty industriji. Neka ulja sadržavaju dragocjenu punicinsku kiselinu, jedan od najboljih pojačivača kolagena, a sadržavaju i protuupalna sredstva i antioksidante.

Obzirom da na tržištu postoji veliki broj različitih vrsta ulja koja se koriste za njegu kože ili kose, mnogi ne znaju kako se snaći među bogatom ponudom. Evo što trebate odabrati:

Ako je vaša koža dehidrirana: Treba prije svega naglasiti kako ulja za lice ne hidriraju (bez obzira na to što neki tvrde), ali ako se koriste preko hidratantnog seruma, mogu se pomoći hidrataciji. Za suhu kožu rješenje je ulja moringe i šipka koji kožu čine mekom i nahranjenom.

Ako je vaša koža masna: Iako se čini kako je kontraproduktivno koristiti ulje na masnoj koži, ipak npr. jojobino ulje utječe na ravnotežu pa se smanjuje proizvodnja sebuma. Odlično je rješenje i ulje od grožđa koja uravnotežuje problematičnu kožu.

Ako je važa koža osjetljiva: Za ovakvu su kožu najbolji odabir ulje šipka ili avokada osobito ako imate kožu koja je ekstremno suha ili vas svrbi. Kako biste nahranili suhu kožu tijela, nanesite ulje na još vlažnu kožu - ono će 'zapečatiti' vlagu i pomoći da se hidratizira. Možete i ulje za tijelo koristiti prije tuširanja, a zatim upotrijebite piling i isperite ga - iznenadit će vas koliko će vaša koža biti glatka i svilenkasta.

Dodatni savjet: Za rast obrva i trepavica možete isprobati ricinusovo ulje. Nanesite ga svaki dan navečer i bit ćete oduševljeni učinkom, a slobodno ga možete koristiti i na vrhovima kose. Čičkovo ulje je pak poznato po svoom blagotvornom djelovanju na zdravlje kose i vlasišta te sprječava ispadanje vlasi i pospješuje hidrataciju kose.