KAO GAZDA

Subaru upalio iz prve nakon tri mjeseca na dnu jezera

08.06.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Na spomen robusnih, neuništivih automobila, prva asocijacija vjerojatno bi vam bila neka terenčina, a ne obiteljski karavan star 16 godina

Ipak, upravo se jedan takav iskazao u nesvakidašnjem dokazivanju neuništivosti. Minule zime jedan je Finac ostao bez Subaru Legacya iz 1996. kad mu je automobil propao kroz led.

Vozilo je potonulo na 3,5 metra dubine i ondje ostalo tri mjeseca, a čini se da ga je od potpunog otpisa spasilo to što je vlasnik stigao ugasiti motor.

Nakon što je nesretni Subi izvučen na površinu te nakon što mu je iz rezervoara i kućišta radilice uklonjena voda, a ispod poklopca motora odstranjena živa riba - motor je upalio iz prve, a dečki su se nakon toga odvezli 20-ak kilometara bez ikakvih problema.

Budući da Subarui tog godišta u Finskoj ne izgledaju ništa bolje od njegovog, čak i nakon što je odležao četvrt godine na dnu jezera, vlasnik ga je odlučio ponovno registrirati i koristiti još neko vrijeme, posebice stoga što je Legacy zadovoljio na tehničkom pregledu neposredno prije nego što je završio pod ledom.