MOŽDA GRIJEŠITE

Stručnjaci upozoravaju: Radite li i vi ove pogreške prilikom šminkanja zbog kojih izgledate starije?

20.12.2019 u 06:27

Bionic
Reading

Njega kože i stil šminkanja mijenjaju se s godinama, upozoravaju beauty stručnjaci te su dali nekoliko konkretnih savjeta kako izgledati njegovano i lijepo i poslije četrdesete godine

Holivudske zvijezde poput Eve Longorije, Drew Barrymore, Maye Rudolph ili Rashide Jones u svakoj prigodi izgledaju fantastično, a tajna njihove bezvremenske ljepote je u kvalitetnim proizvodima za svakodnevnu njegu, ali i načinu šminkanja koji je prilagođen njihovoj dobi.

Make up stručnjaci ističu kako mnoge žene i kad uđu u 40-e koriste iste proizvode koje nanose na isti način kao i kad su imale 20 ili 30 godina, što je velika pogreška.

Poznata celebrity vizažistica Jamie Greenberg, čije su klijentice između ostalih slavne ljepotice poput Gwyneth Paltrow, Lauren Graham ili Julie Bowen, otkrila je koje su to tri najčešće make up pogreške koje radimo prilikom šminkanja.

DETALJ KOJI ČINI RAZLIKU

Ove nijanse neutralnih ruževa oduševit će baš svaku modnu ovisnicu

Pogledaj galeriju

Greenberg kaže kako se naša koža mijenja s godinama te da s vremenom make up moramo prilagoditi tome.

Suha koža i vidljive bore sve su očitije kad uđemo u 40-e pa vizažistica upozorava kako se i naš način nanošenja šminke mora prilagoditi tome.

Evo tri najčešće pogreške koje radimo u 40-ima:

1. Neadekvatna njega kože

Ni najbolji i najskuplji make up na svijetu neće dobro izgledati ukoliko vaša koža nije njegovana i adekvatno nahranjena. Greenberg ističe kako se mnoge žene previše oslanjaju na moć šminke i misle da je dovoljno nanijeti puno make upa i problemi su riješeni. 'To je vrlo pogrešan pristup jer koža iznad 40-e vapi za hidratizacijom. Ne biste vjerovali koliko puno žena ne posvećuje dovoljno pozornosti tome. Stoga svakako sugeriram korištenje kvalitetnih proizvoda koji će dobro nahraniti kožu i dati joj potrebnu vlagu. Osim toga, na koži koja nije njegovana svaki će make up izgledati loše, a bore i nepravilnosti još će više doći do izražaja i postarati lice', upozorava vizažistica.

2. Loše nanesena podloga

Vizažistica Jamie Greenberg kaže kako će čak i na mladim djevojkama loše nanesena podloga izgledati vrlo loše pa savjetuje da se svakako nabavi adekvatan aplikator. 'Mnogi kad prstima nanose podloge ili toniranu kremu pogriješe pa je ne nanesu ravnomjerno. Predlažem korištenje odgovarajuće spužvice ili kista za nanošenje podloge kako bi se rasporedila po cijelom licu', objasnila je Greenberg.

  • +7
Gwyneth Paltrow Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

3. Nikad ne mijenjate način šminkanja

Make up stručnjakinja upozorava kako su mnoge žene godinama sklone istoj make up rutini i njezi kože te je nerado mijenjaju.

'Pa ni istu odjeću nemamo 20 godina, stoga svakako promijenite svoj svakodnevni način šminkanja. Mat ruževe zamijenite svjetlucavima, crni eyliner zamijenite tamnoplavim ili tamnosmeđim, promijenite nijansu rumenila, istaknite obrve sjenilom umjesto gelom ili olovkom... Ako ne znate što bi vam pristajalo, potražite pomoć prilikom kupnje proizvoda ili inspiraciju na Instagramu. Moje prijateljice imaju palete sjenila i po 10 godina. Ne samo da neće jednako dobro izgledati na 10 godina starijem licu, već to nije ni zdravstveno ispravno', rekla je Greenberg, dodajući kako svakako treba razmisliti o korištenju uvijača za trepavice te pojačati njegu osjetljivog područja oko očiju.

Vizažistica je naglasila da je odgovarajuća frizura također vrlo bitna za svaki stajling.

'Razmislite o novom načinu stiliziranja frizure jer ono što nam je dobro stajalo prije 15, 20 godina kad smo stariji možda i nije toliko dobar odabir. Prošarajte kosu pramenovima, napravite šiške, ošišajte se na trendi bob ili lob, napravite moderne valove u kosi, zamolite frizera da vas slojevito ošiša kako bi kosa dobila punoću... To će dati novi, svježiji look i zasigurno vas dodatno pomladiti', rekla je.