NEISTRAŽENI FENOMEN

Što žene osjećaju nakon seksa?

12.11.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Nova studija donosi sasvim iznenađujuće rezultate koji pokazuju da se čak svaka treća žena nakon seksa osjeća depresivno, a umjesto osjećaja zadovoljstva velik broj njih preplavljuje osjećaj tjeskobe i želja za plakanjem te se osjećaju razdražljivo

U studiji u kojoj je sudjelovalo 200 mladih žena otkriveno je da se čak njih 33 posto nakon seksa osjeća depresivno, a znanstvenici sada nastoje otkriti razloge pojavljivanja tog fenomena, piše Daily Mail.

Autor studije, Robert Schweitzer s Queensland Instituta, kaže: 'U normalnim okolnostima razdoblje neposredno nakon seksa izaziva osjećaj blagostanja popraćeno fizičkim i psihičkim opuštanjem. Međutim neki ljudi, umjesto tog 'sjaja', nakon seksa osjećaju se melankolično, tjeskobno, razdražljivo, nemirno te osjećaju želju za plačem. Svatko zamišlja seks kao ugodno iskustvo, no čini se da postoji skupina ljudi koja ga doživljava ipak znatno drugačije.'

'Tu pojavu nije lako objasniti i to područje je poprilično neistraženo', dodaje Robert Schweitzer te napominje da se sada bavi intervjuiranjem žena koje su iskusile depresiju nakon seksa.

Znanstvenici kažu da su uzroci tih negativnih osjećaja za sada još uvijek nepoznati, a žene koje se osjećaju melankolično nakon seksa tvrde da ti negativni osjećaji nemaju veze s njihovim osjećajima prema partneru. Robert Schweitzer kaže kako se nada da će uskoro otkriti uzrok depresije nakon seksa te način na koji pomoći ženama u toj situaciji.