LISTA NAJGORIH

Što vas najviše živcira na poslu?

13.05.2014 u 11:43

Bionic
Reading

Što vas najčešće može izbaciti iz takta na radnom mjestu? Prema najnovijem istraživanju, kolege neugodnog mirisa, besmisleni e-mailovi, kolege koji vam kradu omiljenu šalicu ili čak ručak iz hladnjaka – samo su neke od stvari koje nas na radnom mjestu dovode doslovce do ludila

Mnogi radne sate svakodnevno provode u uredima, stoga niti ne čudi što gotovo svakome barem nešto smeta kod kolega s kojima rade ili pak nešto iz radnog okruženja. Najnovije istraživanje pokazuje kako nas na poslu iz takta najčešće izbacuju male stvari, na prvi pogled posve beznačajne.

Od primanja besmislenih e-mailova, krađe ručka iz hladnjaka, bučnih kolega ili pak onih nametljivih koji vam e-mailove čitaju preko ramena, čini se kako je radni dan prepun takvih sitnica koje nas mogu naprosto izludjeti. I dok s nekim kolegama možemo uspostaviti čvrst prijateljski odnos ili se pak zaljubiti, čini se kako najveći broj ljudi s posla ipak svakodnevno jedni druge izluđuju.

Neugodan miris tijela kolega, preglasno razgovaranje na telefon, neprestano pričanje, jedenje hrane snažnog mirisa u uredu, prepričavanje snova i kukanje na temu osobnog života – samo su neki od načina na koje kolege na poslu svakodnevno živciraju jedni druge, prenosi Daily Mail

Novo istraživanje pokazuje i kako po pitanju kolega radnike najviše izluđuje hvalisanje na temu djece, dosađivanje o zdravoj prehrani koju prakticiraju, savjetovanje, a na crnoj listi nađu se i oni koji u točno u minutu napuštaju radno mjesto, ali i oni koji nekoliko mjeseci unaprijed rezerviraju termin godišnjeg.

Osim kolega s posla, mnoge na radnome mjestu živciraju i kupci koji nazovu taman pred kraj radnog vremena te oni koji prerano dolaze na sastanak. Na radnike nemotivirajuće djeluje i nedostatak povišice, loše plaće, nedostatak uvažavanja od nadređenih te preopterećujući svakodnevni zadaci. Četvrtina ispitanika kaže kako mrze kada kolege kasne na posao ili pak odlaze ranije, a petina ne podnosi kolege koji nikada ne priznaju kada su u krivu.
U istraživanju je sudjelovalo dvije tisuće zaposlenika, a istraživanje je provela humanitarna organizacija za životinje The Brooke.

Top 10 stvari koje nas izluđuju na radnom mjestu:
Uključenost u besmislene i irelevatne e-mailove.
Kupci koji zovu minutu prije kraja radnog vremena.
Kada se kompjuter 'sruši'.
Klima koja pretjerano rashlađuje ured.
Printer koji se kvari.
Kolege neugodnog tjelesnog mirisa.
Glasno razgovaranje na telefon.
Kolege koji neprestano pričaju.
Kolege koje ne čiste mikrovalnu nakon upotrebe.
Nasrtljivi kolege koji čitaju tuđe e-mailove preko ramena.