BRZO I POVOLJNO

Što učiniti kako bi stan odmah dobio novo ruho

04.12.2015 u 07:09

Bionic
Reading

Ako želite osvježiti stan, ne morate brinuti da ćete to postići samo ako potegnete dublje u džep, jer tajna dobrog uređenja krije iza vrlo jednostavnih savjeta

Kako su s godinama otkrili svjetski stručnjaci za dizajn i opremanje interijera, često je ključ posebnih stanova u jednostavnim ili malim promjenama koje nekoj prostoriji daju sasvim drugi dojam. Smatrate da u vašoj dnevnoj, spavaćoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji nedostaje ona sitnica koja je čini posebnom? Možda pomogne koji od ovih savjeta.

Jedan predmet u centru pažnje

Dnevni je boravak prostorija u kojoj se okuplja obitelj, ali i odvijaju razna druženja jer ćemo u nj uvijek smjestiti drage goste. Stoga mu posvećujemo više pažnje. Kako bi sve što vam je drago i smatrate da mora biti u dnevnom boravku dobilo zajedničku priču, odredite središnji komad ili predmet koji će ih povezati. To može biti velika podna lampa koja će se nadviti nad sjedeću garnituru, otkačen kauč s posebnim presvlakama ili stolić. Sve ostalo složite tako da bude jednostavno kako bi se središnji predmet istaknuo.

Život na zidovima

Bez obzira na to jesu li su to dječji radovi ili se bavite fotografijom, takve stvari ne treba čuvati u ladici – one pokazuju da živite i po čemu ste posebni. Odaberite najbolje i posložite u jednostavne okvire pa izložite na jedan zid prema rasporedu koji vam se sviđa.

Šopingirajte u svom stanu

Jedan od najboljih trikova je onaj da proučite komade namještaja i ako vam više ne služe svrsi jer ste u međuvremenu dodali nešto nova ili su jednostavno viška, probajte im naći novo mjesto. Kupaonici, primjerice, možete dati malo glamuroznog štiha lijepom stolicom, a uži radni stol pretvoriti i kutak za šminkanje. Uz malo mašte, namještaj može dobiti novu ulogu, a vi ćete odmah biti zadovoljniji, posebno što niste potrošili ni lipe.

Presložite stvari na policama, pomaknite namještaj

Ovo je također odličan i besplatan način da malo promijenite atmosferu u stanu. Zašto bi fotelja morala biti uvijek na istom mjestu. Presložite stvari na policama, maknite one koje su vam dosadile i provjerite skriva li se što u ladicama, a lijepo je za izložiti. Bonus je taj da ćete tako ujedno obaviti i mini čišćenje koje obično odgađamo za dane kada bude više vremena.

Zelenilo

Ništa neće osvježiti prostoriju kao nova biljka. Možete se poigrati manjim biljkama pa stvoriti mini kutak koji će se zeleniti ili staviti jednu veliku u prekrasnoj posudi koja će biti kraljica dnevnog boravka.



Ispunite prazan kut

Dok se u malim prostorima često ide na minimalistički pristup i čiste linije da bi se soba vizualno povećala, sretnici koji imaju dovoljno kvadrata muče se s prazninama. Jedan od najjednostavnijih načina je taj da u kut smjestite komad namještaja poput stolice s lijepim jastukom, podnu lampu ili tabure koji se koristi kada je kuća puna gostiju. Prazan prostor ostavlja dojam da vam nije stalo kako vam je prostor uređen ii ne znate što učiniti.

Obojite zid

Odličan način da prostoriji date novo ruho i zapravo je potpuno promijenite jest taj da obojite samo jedan zid. Nije to tako puno posla, a nakon što budete gotovi, bit će vam drago da ste se upustili u malu avanturu.