NAJLJEPŠA POZORNICA U GRADU

Što nas sve očekuje na Adventu u Klovićevim dvorima

29.11.2018 u 14:46

Bionic
Reading

Uz mirise najukusnijih specijaliteta koje smo čekali cijele godine, u prvi adventski vikend publiku na platou Gradec uvest će dva velika koncerta. Za odličnu atmosferu u subotu pobrinut će se Cubismo – bend uz čije hitove plešu svi, a u petak za zagrijavanje na najljepšoj pozornici u gradu nastupit će Positivo band

I ove će godine kroz cijeli prosinac, na već svima dobro poznatoj pozornici, nastupiti najpoznatiji hrvatski bendovi i mnogim posjetiteljima upotpuniti ovaj Advent. Za glazbene trenutke za pamćenje ove su godine na platou Gradec zaduženi TBF, Gustafi, TRAM11, Dino Dvornik Tribute Bend, Songkillersi te brojni drugi bendovi koji će nastupati svaki dan.

Druga omiljena zanimacija za sve posjetitelje je sjajna ponuda najraznovrsnijih specijaliteta čiji mirisi iz kućica na platou osvajaju na prvu. U ponudi se može pronaći Rasputin, kućica koja će ponuditi tradicionalne ruske specijalitete, zatim Sidro koji nudi kombinaciju indijskih jela i nacionalnih specijaliteta, a tu se pronašao i Pani koji nudi meksičku hranu. Apres Ski kućica je kutak koji daje dojam kao da se doista nalazimo na skijalištu jer ponudi slasnih germknedli, currywursta, nugat knedli i oni najzahtjevniji neće moći odoljeti.

Sarmagedon, kako samo ime kaže, najbolje je mjesto za ljubitelje slavonskih tradicionalnih jela, dok će ljubitelji istarskih specijaliteta doći na svoje na kućici 100% Istra koja nudi svoja jedinstvene delicije poput sušenog ombola, burgera s mesom od boškarina, burgera s tartufima i druge.

U ponudi su još kućice M&R, Winter House, Story i RougeMarin koje će se također pobrinuti da zadovolje i najzahtjevnije sladokusce. Uz obilje hrane, za raznovrsnu ponudu pića zadužena je kućica Jingle Mingle, a neizbježan je kutak 'Šećer na kraju', namijenjen svim slatkoljupcima, u kojem će posebne adventske slastice ponuditi Cukeraj, Milky i RougeMarin.

Najveća senzacija ovogodišnjeg Adventa oduševit će sve, a posebice najmlađe i omogućiti doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost. Uz pomoć mobilne aplikacije, svakodnevno će se moći u određeno vrijeme pratiti slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova iz smjera Zagrebačke katedrale.

  • +2
Advent u Klovićevim dvorima Izvor: Promo fotografije / Autor: Agencija RED

I ove godine bit će tamo kutak za najljepšu adventsku fotografiju s posebnim svjetlosnim dekoracijama, a blagdansku čaroliju Adventa u Klovićevim dvorima upotpunit će više od 100 tisuća lampica. Na samom ulazu u Klovićeve dvore, posjetitelji mogu uživati u bajkovitim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato.

Uz to, u Klovićevim dvorima trenutno je dostupna izložba Nikole Reisera, a od 6. prosinca bit će predstavljena i retrospektiva Vladimira Bacića.