PROLJETNI TRENDOVI

Što nam predlažu domaći modni dizajneri

05.03.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Prije nego se zahukta modna priča oko proljetnog Cro-a-portera, otkrivamo što domaći modni dizajneri nalažu za proljetno-ljetnu sezonu pred nama

Hippy Garden
Amarie

Držeći korak sa svjetskim modnim diktatima, i domaći modni dizajneri prilično su demokratični kada su u pitanju proljetno-ljetni trendovi. U modi je danas dopušteno gotovo sve, stilova je mnogo i raznovrsni su, a na svakom je od nas da bira što će odgovarati njegovoj osobnosti - argumenti su to koje nerijetko možemo čuti iz dizajnerskih usta. No i domaće se modne snage slažu da će nekoliko ključnih smjernica obilježiti modnu sezonu pred nama.

Većina domaćih dizajnera ove se sezone zaklinje u žarke boje kao jedan od ključnih trendova. Iz modne radionice Hippy Gardena predlažu popularnu denver plavu, zatim boju zlata i vanilije, dok Ana Marija Brkić, dizajnerica koja stoji iza modnog branda Amarie, kaže da su u njezinoj proljetnoj kolekciji zastupljene baš sve boje – od nježnih pastelnih do izrazito jarkih boja. Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, modni dvojac poznatiji kao Boudoir, sugerira ljubičastu i zelenu, a kao kontrast njima crnu i bijelu, te ove sezone vrlo modernu boju pudera

Amarie i boudoirke slažu se da će ključni komad proljetno-ljetne sezone biti kombinezon,  donedavno zaboravljeni odjevni predmet koji se konačno vratio na velika vrata. Dok iz modnog studija Boudoire predlažu seksi kombinezon otvorenih leđa, Amarie sugerira decentniji kroj s pomakom.

Divlje voluminozne strukture glavna su značajka proljetne kolekcije Hippy Gardena koju ćemo gledati na predstojećem Cro-a-porteru.


'Ovog proljeća preporučila bih vedre i vesele kombinacije cvjetnog i redizajniranog šarenog životinjskog printa. Obavezna je i minimalna doza asimetrije, kao i divlje voluminozne strukture lepršavih volana', ističe dizajnerica Đurđica Vorkapić, kreativna direktorica Hippy Gardena. Ističući da je hrvatsko tržište prezasićeno 'mass brandovima', Đurđica smatra da su

Torbica by Robert Sever

upravo oni proizveli pretjeranu uniformiranost, kao i apsolutnu indiferentnost prema maštovitijem modnom izričaju. Zato ove sezone, smatra ona, konačno treba reći zbogom minimalističkim haljinicama jednostavnog kroja i pustiti mašti da odradi svoje.

Amarie za proljeće pred nama predlaže nekoliko ključnih komada - ženstvene haljine, balonere, kožne jakne i kombinezone. Što se accessoriea tiče, ona predlaže modne dodatke izrađene od luksuznih materijala, a kao novost Amarie će ovog proljeća po prvi put na tržište lansirati i naočale sa svojim potpisom.

A upravo su pomno odabrani modni dodaci ono što će, po mišljenu Roberta Severa, definirati dobar ovosezonski stil. Sever tako sugerira male dizajnerske torbice koje možete kombinirati uz, ponovno vrlo popularan, svijetli jeans – zaštitni znak 80-ih koji se vraća na velika vrata! U Hippy Gardenu i dalje obožavaju strukiranu siluetu, pa kao nezaobilazni modni dodatak ističu remenje te cipele vrtoglavih potpetica, s posebnim naglaskom na žarke boje.