PAŽNJA, PAŽNJA

Što morate činiti ako ju želite zadovoljiti

19.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Seks kao da nikada nije bio kompliciraniji - što više znamo, manje se usudimo biti svoji, a žene su ponekad toliko opterećene da zaboravljaju uživati. I muškarci nose teret na svojim leđima jer žele da im partnerica bude zadovoljna. Dodate li tome onaj trenutak prvog odnosa između dvoje ljudi, sve se zaista može jako zakomplicirati

Budući da muškarci oduvijek imaju problem s iščitavanjem ženskih znakova i signala, niti u seksu nije bitno drugačije. Na osnovi mnogobrojnih istraživanja odnosa i veza, ovo su neke od bitnijih saznanja koje bi žene željele da muškarci znaju.

Nesigurnost u fizički izgled

Ako žena nije zadovoljna svojim fizičkim izgledom, taj manjak samopouzdanja direktno utječe na seksualno zadovoljstvo. Sigurno ste čuli kako je to povezano na način da se žena ne može opustiti jer razmišlja o svojim fizičkim manama i tome da ste ih vi primijetili. Bez obzira što mislite da je vaša partnerica prekrasna i nije vam jasno kako se može brinuti oko malih sitnica, morate joj to i reći. Rečenica, dvije, ali iskrene, sasvim su dovoljne da joj podignete samopouzdanje i libido.

Žene žele orgazam

Među brojnim istraživanjima, koja pokrivaju temu odnosa i veza između muškaraca i žena, neka su jasno pokazala da muškarci smatraju kako i nije strašno ukoliko žena ne doživi orgazam kada prvi puta stupe u intimni odnos. Da, možda nije strašno, reći će mnogi, ali od tog trenutka nadalje stvara se sumnja da li je taj seks uopće dobar i hoće li to funkcionirati ubuduće. Klimavi temelji na početku nisu baš dobar pokazatelj blistave budućnosti. Sociologinja Elizabeth Armstrong tako je radila jedno istraživanje s 15.000 studenata koji su govorili što misle o orgazmu pri prvom seksu s nekom osobom. Pokazalo se da će na tri orgazma kod muškaraca to iskustvo doživjeti tek jedna žena. Druge su studije pak pokazale da što je više muškarcima stalo pružiti jednako zadovoljstvo svojoj partnerici sumnja u bolji i kvalitetniji seks je manja.

Šutnja nije uvijek zlato

Odnosi i veze tematika je u kojoj nema mjesta šutnji. Kod prvih intimnosti muškarci će često pomisliti da je partnerici odlično u krevetu ako ne govori, ali tu se može skrivati niz drugih razloga. Kako je pokazala jedna studija iz 2012. godine, koju je radilo troje sociologa s tri sveučilišta, Michigan, New York i Stanford, najčešće sumnje kriju se u tome što žene ne znaju kako postupiti. Ponekad misle da će ispasti preiskusne ako odmah kažu što žele, a ponekad se srame i boje reakcije. Dakle, šutnja nije zlato, slušajte svoju intuciju, govor njenog tijela i pitajte ju što želi ili treba.

Ženama treba više

Dostići vrhunac nije isto za muškarce i za žene. Dok je muškarcima u prosjeku potrebno 7 do 14 minuta, ženama treba malo više, dvadesetak. I evo još još jednog trenutka za razgovor. Ako je partnerica povučena i sramežljiva na simpatičan način možete probati saznati što ju uzbuđuje.

Orgazam nije nužno jedino zadovoljstvo za žene

Zbog više raznih pritisaka koje žene osjećaju kada se spomene riječ 'orgazam', on je ponekad jednostavno nemoguć. Žene se često brinu hoće li opteretiti partnera da nije dovoljno dobar ako ne dožive orgazam i uništiti atmosferu. S druge strane, muškarci se doista boje da će se žena osjećati loše ako ne doživi orgazam, a glavni krivci su oni sami. No, unatoč tom uvriježenom mišljenju, ovogodišnje istraživanje znanstvenice Sare I. McClelland na sveučilištu Michigan pokazalo je da se zapravo radi o vrlo indiviudalnom pogledu na seks te mnoge žene uopće ne vide ništa loše u tome da ne dožive orgazam svaki puta, dokle god su s osobom do koje im je stalo i dobro se zabavljaju.