PRIPREME ZA ODMOR

Što moraš imati u svom neseseru na ljetovanju

12.07.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Priprema za putovanje često zna izazvati prilično dosadne muke, posebno kad se radi o kozmetičkoj torbici, jer su djevojke sklone prenatrpati je svim i svačim pod izgovorom 'možda mi zatreba'

Nedavno je istraživanje pokazalo da su pripadnice ljepšega spola u prosjeku sklone spakirati duplo više odjeće za jedno putovanje nego što je potrebno, a vrlo im je slična praksa i po pitanju kozmetike. Cure se obično boje da će im nešto dok su na putu zatrebati pa zato ponesu puno previše. Zato ti možda pomogne i naš mali podsjetnik ljetnih neophodnih kozmetičkih potrepština koje svakako moraš imati u svom putnom neseseru.

Ako si ovisnica o kozmetici i obično na ljetovanje nosiš kozmetičku 'torbicu' veličine prosječnog kofera, znaj kako je ljeto vrijeme kad se koža mora odmoriti od preparata koje nemilice nanosimo tijekom cijele godine.

'Ljeti šminkanje svodim na minimum. Umjesto teške podloge, koristim toniranu kremu, a i sjajilo se odmara na polici. Samo koristim balzam za usne i mrvicu rumenila. I dakako, vodootpornu maskaru', savjetuje Victoria Justice, zvijezda teen serije 'Victorious'.

Uvjereni smo da imaš svoj način pakiranja, no koristan savjet je napraviti popis obaveznih proizvoda koje moraš imati u svojoj torbici s make-upom. Među njima se svakako moraju naći:

1.kvalitetna krema ili losion za sunčanje sa zaštitinim faktorom 15+ ako si prirodno tamnije puti ili kremu sa zaštitnim faktorom 30+ ako imaš osjetljivu kožu koja teže tamni i vrlo lako pocrveni;
2.mlijeko za njegu kože nakon sunčanja koje se lagano upija i hidratizira kožu;
3.balzam za usne; sprečava isušivanje;
4.britvica i pjena za brijanje ili krema za depilaciju;
5.svjetlucavi losion (izborno).

U tvojoj se kozmetičkoj torbici mora naći mjesta i za šampon, balzam za kosu, četku, kopče i gumice za kosu, kremu za lice, sredstvo za čišćenje šminke, šminku u razumnim količinama (korisno je ako imaš univerzalne proizvode koji mogu raditi nekoliko stvari odjednom, poput npr. rumenila koje je i ruž, ali i sjenilo, a nastoj se ograničiti na one proizvode koje svakodnevno koristiš, da opet ne vučeš nepotrebne stvari).

Ne zaboravi na četkicu za zube i pastu! Praktična su i prigodna mala putna pakiranja proizvoda koja štede prostor, a super je to da potrošene bočice kasnije možeš ponovno napuniti.

Kad je riječ o njezi tijelana popisu se mora naći gel za tuširanje, mlijeko za tijelo, dezodorans, lagani ljetni parfem i pribor za njegu noktiju (škarice, rašpica i pinceta, aceton, vatu i lak za nokte).