OTKRIJTE RAZLOGE

Što koči produktivnost na poslu?

09.06.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Odvlače li i vama pozornost poruke prijatelja, razmišljanje o godišnjem odmoru ili grickalice? Saznajte kako se oduprijeti 'otimačima' vremena i okrenuti ih u svoju korist

Stalno posezanje za grickalicama
Grickalice su poput jestive verzije interneta - prečesto posezanje za slatkim ili slanim delicijama može vam smanjiti koncentraciju i odvratiti pozornost od stvari koje doista trebate obaviti. Ako na dosadan ili posebno stresan dan lakše posežete za grickalicama, odaberite zdravije varijante, poput badema, borovnica ili dinje - takvim ćete izborom umiriti živce, ali i sačuvati liniju.

Dopisivanje s prijateljima
S dobrim prijateljima možete se čuti i vidjeti i nakon radnog vremena, a ako je u pitanju izrazito važna poruka, prijatelj će vam to i javiti. U svim drugim situacijama, ako ste jako zaposleni, poruka može čekati.

Problemi u vezi
Ovo je problem koji trebate riješiti u vlastitom domu, a ne ga nositi na posao. Ipak, ako ste u dobrim odnosima s kolegom, možete tijekom pauze za ručak popričati o tome – suosjećanje, pogotovo ako vaš kolega ili kolegica ima iste probleme, djeluje terapeutski.

Razmišljanje o godišnjem odmoru

Ne morate imati organiziran put da biste razmišljali o njemu. No, što više radnog dana utrošite na sanjarenje o idealnom odmoru, manje ćete posla obaviti. Odmor nam je svima potreban, pa vam predlažemo da ga iskoristite kao motivaciju. Odradite svoj posao kvalitetno i onda uživajte u zasluženom odmoru.

Članak u cijelosti pročitajte na Ordinacija.hr.