ZA DEČKE

Što kad se njoj ne sviđaju tvoji prijatelji

09.03.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Ovakva situacija je, nažalost, dobro poznata mnogim dečkima – cura nije baš oduševljena njegovim prijateljima

'Moja cura ne voli moje društvo i uvijek se osjećam kao da sam između dvije sukobljene strane. Razgovarali smo puno puta o tome, ali najbolje se rješenje čini da kad izlazim s njima ne vodim djevojku. Ta situacija je katkad frustrirajuća', požalio se Mario Z. (17).

Naravno, bilo bi zbilja idealno kad bi se svi super slagali, no to nije uvijek moguće.
Puno puta smo, nažalost, mogli biti svjedoci situacija kad su prijatelji, a i prijateljice vremenom zahladili odnose jer partner/partnerica nije podnosio njihovo društvo.

Štoviše, katkad je bilo i ultimatuma u stilu: 'Ili oni ili ja.' Kako se i tebi to ne bi dogodilo, pokušaj na dobrobit svih učiniti sve što možeš da to spriječiš.

Prije svega, prvo razmisli zbog čega joj se ne sviđaju prijatelji.

Možda se oni prema njoj ponašaju neprijateljski jer nekim dečkima je teško prihvatiti da njihov prijatelj sad ima curu te da manje vremena provodi s njima. Ta djevojka je na u neku ruku 'smetnja' u društvu i indirektno joj daju do znanja da nije poželjna. Dakako, ni curi se neće svidjeti takvo ponašanje, pa se neće htjeti družiti s njima. Možda su i tvoji frendovi došli do zaključka da ona ima nešto protiv njih.

S druge strane, djevojke znaju biti razočarane kad vide kako se njihovi dečki ponašaju u svom muškom društvu. Njihovo glupiranje im se može učiniti djetinjasto i nezrelo.
Svakako upitaj curu što je muči i što je razlog njezinog nezadovoljstva. Pokušaj o tome razgovarati i saznaj što joj najviše smeta kako biste mogli riješiti taj problem.

Objasni joj da je tebi tvoje muške društvo bitno kao i njoj njezine frendice. Oni su dio tvojeg života i nitko ne smije tražiti od tebe da ih izbjegavaš.

No razmisli i o njezinim razlozima - možda je zabrinuta da nisu dobro društvo za tebe (npr. ako su skloni alkoholu ili drogama, nasilje im nije strano, devijantnom ponašanju i sl.). Onda nije čudo da nije zadovoljna jer se boji za tebe.

Ukoliko su pak interesi i vrijednosti tvojih prijatelja i djevojke toliko različiti, vjerojatno neće nikada moći postati super frendovi, ali bitno je da obje strane daju sve od sebe i jako se potrude oko 'suživota' kako se na kraju ne bi raspalo prijateljstvo ili veza. Sretno!