top izbor

Balerinke baš nikada ne izlaze iz mode, a sada se vraćaju u najsjajnijim verzijama: Ovi modeli su kao stvoreni za proljeće

21.03.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Proljeće je tu, a s njime i sezone balerinki – vječnog dodatka u modnim ormaru. Balerinke su možda nekoliko posljednjih sezona provele na marginama trendova, no činjenica je da nikada nisu nestale s modne scene. Novi modeli ovog proljeća će nadoknaditi propušteno

Zdepaste 'tata' tenisice i robusne čizme dominirale su modnim pločnicima nekoliko mjeseci prije izbijanja pandemije, a onda su se svi za vrijeme izolacije praktično posegnuli za papučama i tenisicama. No, vještim modnim promatračima nije promaknuo jedan mode cipela koji baš uvijek ostaje zastupljen u modno ormaru – balerinke.

Nosive uvijek i svugdje, uz baš sve iz ormara, ove sezone stiže u itekako uzbudljivim varijantama, a mudrom kupovinom priskrbit ćete si komad koji izgleda tako opako trendi, a zapravo je nosiv sezonama.

Bez obzira na modne smjene i prolazne trendove, činjenica je da balerinke baš nikada potpune ne iščeznu iz mode. Chanelove dvobojne balerinke već su desetljećima modnim profesionalcima, glumicama i modelima na vrhu popisa najpoželjnijih basic komada .

Gabrielle 'Coco' Chanel prvotno je dizjanirala svoje prepoznatljive bež i crne balerinke 1957. dodajući im prepoznatljivu kontrastnu kapicu na prstima kako bi stvorila iluziju dužih, vitkijih nogu. Priča se da je dizajnerica mrzila vlastita stopala, što ju je nadahnulo da stvori cipelu koja je bila elegantna, ali praktična. Glumice Gina Lollobrigida i Romy Schneider bile su obožavateljice su tog dvobojnog stila, a nove iteracije klasičnih cipela pojavljuju se svake sezone na modnoj pisti Chanela.

Bezvremensku privlačnosti balerinki potvrđuje i kraljica elegantnog stila i vječnog minimalizma Angelina Jolie koja je par Chanelovih balerinki nosila čak i na naslovnici britanskog Voguea u ožujku 2021. Inače upravo taj model cipela odabire za svoje svakodnevne stjalinge.

Kako god, s balerinkama je doista nemoguće pogriješiti, a ovaj model predstavlja ultimativni dodatak svakom stjlingu. Balerinke se odlično snalaze u kombinaciji s hlačama i suknjama, a nosive su jednako dobro u dnevnim i večernjim varijantama. Uz to, nove iteracije su vrlo uzbudljive pa ako priželjkujete odmak od klasike tu svi vrlo trendi modeli s remenom preko rista te rupičasto-mrežasti modeli koji sami po sebi izgledaju vrlo efektno.