SVI IH ŽELE

Što glomaznije i ružnije, to bolje: Svi su se pomamili za besramno skupim tenisicama

07.09.2018 u 06:44

Bionic
Reading

Da su tenisice veliki modni hit koji obožavaju fashionistice diljem svijeta, to i nije neka novost. Kako bilježe modne platforme poput Lysta, koji je indikator mnogih trendova, popularnost cipela na visoku petu pada već godinama

Pomama za obućom koja je nekad bila namijenjena samo za sport ili slobodno vrijeme ne pokazuje znakove slabljenja.

Nakon što se slavna Phoebe Philo, bivša kreativna direktorica kuće Celine, na pariškom modnom tjednu prošetala u bijelim tenisicama Stan Smith 2011. godine, čini se da je taj trend potpuno opčinio modni svijet. Bez obzira jeste li se uputili u izlazak, na predavanje ili na posao, sportska je obuća godinama sastavni dio cool outfita, a tenisice smo viđali i na nogama najvećih modnih ikona poput Melanije Trump ili Brigitte Macron.

  • +28
Omiljene tenisice poznatih trendseterica Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Ove godine najtraženiji su robusni modeli, tzv. 'djedove tenisice' koje su redom prihvatile i poznate modne kuće poput Louis Vuittona, Balenciage, Chanela i Guccija, lansiravši svoje verzije neuglednih sportskih modela s paprenom cijenom!

Iako za ove modele treba iskeširati popriličnu svotu, slavne it djevojke ne mogu odoljeti nezgrapnim tenisicama koje vrlo rado uključuju u svoje dnevne stajlinge.

Balenciagine tenisice TripleS u ovom su trenutku jedan od najbolje prodavanih modela u ovoj godini na stranici MatchesFashion.com.

Tako za jedan od najpopularnijih modela, Balenciagin TripleS, treba izdvojiti oko 5600 kuna, a za slične tenisice francuske modne kuće Louis Vuitton treba iskeširati i puno više: oko 7000 kuna.

Njihove je tenisice, model The Aftergame, nosila francuska prva dama Brigitte Macron prilikom posjeta Finskoj. Ova 65-godišnja chic kulerica, koja je redovito na popisu najbolje odjevenih žena na svijetu, ovaj je sportski model znalački kombinirala sa sakoom s dvorednim kopčanjem i hlačama cigareta kroja.

Iako za ovaj retro model nadahnut 80-ima treba izdvojiti 585 funti (oko 4800 kuna), model kuće Christian Louboutin je puno skuplji: 1625 funti (ili vrtoglavih 13.400 kuna).

Ni domaće zaljubljenice u modu nisu odoljele ovim modelima, pa smo ih vidjeli na Jeleni Rozgi te Marti Fernandes da Silva, supruzi bivšeg Dinamovog nogometaša.