POVRATAK PRIRODI

Što će sve predstaviti milanski sajam namještaja

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Međunarodni sajam namještaja u Milanu predstavit će najnovije trendove u području opremanja interijera

Međunarodni sajam namještaja u Milanu, I Saloni, u periodu od 17. do 22. travnja 2012. ponovno otvara svoja vrata. 'Milano - gdje drugdje' moto je ovogodišnjeg sajma, kao potvrda 50-godišnje tradicije izložbe inovacija u svijetu namještaja, opreme i pribora koja okuplja najprestižnije talijanske i svjetske tvrtke

Ove je godine posvećen temi 'Projektiranje-dizajn-tehnologija', a okupit će 750 najperspektivnijih međunarodnih mladih dizajnera, nudeći im mogućnost suradnje sa proizvođačima.

Međunarodna izložba kuhinja održava se svake druge godine, a ove će godine biti prikazane kuhinje od različitih materijala, u rasponu od klasičnih do modernih. Metal, opeka, drvo bit će prisutni materijali, a naglasak je na prirodnim rješenjima. Kuhinja će biti predstavljena kao prostor pohranjivanja, pripreme i konzumacije hrane, ali i kao prostor za zabavu i druženje. Po prvi puta izložba kuhinja obuhvaća i sve kuhinjske dodatke koji su neophodni za rad-posuđe, stolne ukrase te prezentirati trendove uređenja stola.

Izložba kuhinjskih tehnologija, FTK će se po peti put održati zajedno s izložbom kuhinja, a prikazat će inovacije u tehnologiji kućanskih aparata-štednjaka, nape, ali i aparata za kavu. FTK je brzo postao mjerilo sektora i istraživačke platforme, a nudi prezentaciju inovativnih proizvoda, kao i koncepte kućanskih aparata budućnosti. Energetska i eko-kompatibilnost nužnost su sadašnjosti i budućnosti, nudeći maksimalne performanse i minimalnu potrošnju.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Međunarodna izložba kupaonica je jedan od najdinamičnijih segmenata kućanskog opremanja. Bit će predstavljena kupaonička oprema i namještaj, pribor, prvenstveno od prirodnih materijala, sanitarije, keramika, radijatori, obloge, hidromasažne kade te armature. Wellnes oprema je jedan od noviteta ove izložbe. Kupaonica postaje mjesto spajanja vrhunske tehnologije i dizajna, kao i mjesto za odmor i opuštanje. Vidljiva je sve šira upotrebi prirodnog kamena i u području kupaonskog namještaja, s vrlo visokom kvalitetom završne obrade.

Salone Satelite posvećen je mladim dizajnerskim nadama ispod 35 godina i kao takav privlači interes brojnih proizvođača. Mnogi prototipovi su do sada ušli u proizvodnju, a mladi dizajneri postali poznata imena. Ova izložba je uvijek orijentirana prema budućnosti, a ove godine ima temu 'Dizajn<->Tehnologija'. Prema ovoj temi je usmjerena cjelokupna instalacija, kao i izložba 15 interpretacija od 15 dizajnera koji su bivši i sadašnji predstavnici Salona Satellite. Osobito se daje na važnosti kvaliteti edukacije pa su pozvane brojne škole za dizajn iz Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Meksika, Koreje, Španjolske, Kine, Njemačke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi